Ediția a XVII-a a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» la Dubăsarii Vechi

232

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică, în data de 18 iulie 2021, în parcul central din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, s-a desfășurat ediția a XVII-a a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare».

Sărbătoarea a fost organizată în parteneriat de Direcția Cultură și Turism Criuleni, APL Dubăsarii Vechi și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

La deschiderea festivității au luat cuvânt dna preoteasă Aurelia Rotaru, dl Vitalie Casian, Primarul s. Dubăsarii Vechi, părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, dl Octavian Țîcu, Dr. Prof. Univ. și părintele Nicolae Ciobanu, Președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale al Mitropoliei Moldovei.

Festivalul a demarat cu evoluarea în rolul Sf. Ștefan cel Mare a dlui Nicolae Darie, Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului. Cu alese cântări patriotice ne-au bucurat corul Protopopiatului, urmat de ansambluri folclorice din circumscripție.

Cu dansuri tradiționale de înaltă măiestrie au venit tinerii din com. Togatina, iar clubul sportiv ”Voievozii” ne-au demonstrat arta luptelor marțiale.

Școala de Arte din Dubăsarii Vechi a organizat pe alee o expoziție legată de viața și activitatea Mărețului Voievod Ștefan cel Mare, la care s-au alăturat cu lucrări și meșterii populari.

Toți participanții au primit mici cadouri, icoana Sf. Ștefan cel Mare, CD-uri cu cântece patriotice și Diplome de participare.

Festivalul s-a încheiat cu tradiționalul imn ”Când a fost să moară Ștefan…” intonat de toată lumea prezentă. A fost zi de mare bucurie duhovnicească. În acest sens mulțumim respectuos tuturor organizatorilor!

Sfinte Binecredinciosule Voievode Ștefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
438

„Ridicați porțile și în chip frumos primiți pe Maica Luminii celei pururea fiitoare…” Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Curchi

„Ridicați porțile și în chip frumos primiți pe aceasta, pe Maica Luminii celei pururea fiitoare…, căci în această zi cerul își deschide sânul său pentru a o primi… Îngerii cântă la a ta Preasfântă Adormire pe care o prăznuim cu credință… Tot nea­mul pământesc să tresalte cu duhul și să prăznuiască cu bucurie sfințita Adormire […]