Ediția a XVII-a a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» la Dubăsarii Vechi

898

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică, în data de 18 iulie 2021, în parcul central din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, s-a desfășurat ediția a XVII-a a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare».

Sărbătoarea a fost organizată în parteneriat de Direcția Cultură și Turism Criuleni, APL Dubăsarii Vechi și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

La deschiderea festivității au luat cuvânt dna preoteasă Aurelia Rotaru, dl Vitalie Casian, Primarul s. Dubăsarii Vechi, părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, dl Octavian Țîcu, Dr. Prof. Univ. și părintele Nicolae Ciobanu, Președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale al Mitropoliei Moldovei.

Festivalul a demarat cu evoluarea în rolul Sf. Ștefan cel Mare a dlui Nicolae Darie, Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului. Cu alese cântări patriotice ne-au bucurat corul Protopopiatului, urmat de ansambluri folclorice din circumscripție.

Cu dansuri tradiționale de înaltă măiestrie au venit tinerii din com. Togatina, iar clubul sportiv ”Voievozii” ne-au demonstrat arta luptelor marțiale.

Școala de Arte din Dubăsarii Vechi a organizat pe alee o expoziție legată de viața și activitatea Mărețului Voievod Ștefan cel Mare, la care s-au alăturat cu lucrări și meșterii populari.

Toți participanții au primit mici cadouri, icoana Sf. Ștefan cel Mare, CD-uri cu cântece patriotice și Diplome de participare.

Festivalul s-a încheiat cu tradiționalul imn ”Când a fost să moară Ștefan…” intonat de toată lumea prezentă. A fost zi de mare bucurie duhovnicească. În acest sens mulțumim respectuos tuturor organizatorilor!

Sfinte Binecredinciosule Voievode Ștefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
2061

Rugăciune către Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul

Mare şi întru tot lăudate Apostole şi Evangheliste Ioane, de Dumnezeu Cuvântătorule, ucenice iubit al lui Hristos, fierbintele nostru apărător şi în necazuri grabnicule ajutător! Roagă-L pe Domnul Dumnezeu să ne dăruiască iertarea tuturor păcatelor noastre, câte am păcătuit din tinereţe în toată viaţa noastră cu lucrul cu cuvântul, cu pofta şi cu toate simţirile […]