Episcopul Ioan de Soroca în pelerinaj pe insula Patmos, locul de exil al Sfântului Evanghelist Ioan Teologul

594

În perioada 12 – 16 noiembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan, a întreprins un pelerinaj la câteva locuri sfinte din Grecia.

Astfel, pelerinajul a demarat cu vizitarea insulei Patmos, locul de exil al Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul.
 
În timpul pelerinajului, Preasfinția Sa a intrat în peștera Apocalipsei unde ucenicul iubit al Mântuitorului, a primit revelația de a scrie ultima carte a Sfintei Scripturi – Apocalipsa.
 
În continuare, Ierarhul a fost primit la mănăstirea de călugări „Sfântul Ioan Teologul” și cea de maici „Buna Vestire” de pe aceeași insulă.
 
Luni, 14 noiembrie, a urmat insula Eghina, la mănăstirea de călugărițe „Sfânta Treime”, unde sunt așezate spre închinare moaștele Sfântului Ierarh Nectarie al Pentapolei.
 
Marți, 15 noiembrie, a urmat vizitarea orașului Nea Makri la mănăstirea de călugărițe „Buna Vestire”, muntele Neprihăniților unde se află moaștele Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou.
 
Miercuri, 16 noiembrie, insula Evvia, în orașul Procopie, aici Ierarhul s-a închinat la moaștele Sfântului Ioan Rusul.
 
Prin toate aceste locuri minunate și de Dumnezeu binecuvântate cu alese Sfințenii ale Sfinților bineplăcuți lui Dumnezeu, Preasfinția Sa, sa rugat  pentru pace, pentru poporul drept-credincios al Moldovei și pentru toți bine-credincioșii creștini de pretutindeni ca Dumnezeu săi miluiască și ocrotească de toată întâmplarea cea rea.
 
Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea unor biserici și mănăstiri din orașul Atena.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2050

Comori ascunse: Interviuri cu fiii duhovnicești ai arhim. Rafail Bodiu, s. Rudi, Soroca

Iubiți frați întru Hristos, vă prezentăm un nou episod din seria de interviuri realizate cu fiii duhovnicești ai starețului Arhimandrit Rafail. Acest proiect are scopul de a pune în lumină „comorile ascunse” ale regretatului stareț și ne îndeamnă să mergem pe urmele sale, să-i cunoaștem darul și evlavia, harul cu care l-a înzestrat bunul Dumnezeu […]