7 ani fără de părintele arhimandrit Agafon (Potoroacă)

1203

Astăzi se împlinesc 7 ani de când marele duhovnic Arhimandritul Agafon (Potoroacă) a trecut la cele veșnice.

Zeci de credincioși s-au adunat în amiaza zilei la Cimitirul central din capitală pentru a participa la slujba parastasului.

”După plecarea părintelui mulți credincioși s-au simțit cumva văduviți duhovnicește, avându-l drept sfătuitor și sprijinitor în viață. Însă părintele a știut pe fiecare fiu duhovnicesc să-l facă de sine stătător, zicând adesea că ”nu zădarnic Domnul ne-a dat fiecăruia cap, să ne folosească”.

Ne amintim și astăzi de înțeleptele povețe, care ne călăuzesc în viața de zi cu zi.”, a menționat pr. Octavian Moșin, prezent la slujba de pomenire.

Totodată, fiii duhovnicești ai regretatului părinte au adunat câteva gânduri ale părintelui într-o cărțulie, din care putem sorbi rânduri și gânduri ale acestui om cu multă dăruire pentru Dumnezeu și aproapele.


Articole postate de același autor
1086

Prima promoție a Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din orașul Soroca

Miercuri, 9 iunie 2021, elevii Specialității Teologie din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca au susținut examenul de calificare. Episcopul Ioan al Sorocii a participat în calitate de președinte al Comisiei de Examinare, evaluând, împreună cu profesorii prezenți, cunoștințele elevilor. După susținere, arhiereul vicar a adresat mesaj de felicitare absolvenților cu această remarcabilă ocazie […]