Denia Canonului de pocăință al Sfîntului Andrei Criteanul la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

571

În seara celei de-a treia zi a Sfîntului și Marelui Post al Paștilor, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor Mănăstirii de maici „Sf. Treime” din localitatea Rudi. Aici Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Pavecerniței celei Mari cu citirea Canonului de Pocăință al Sfîntului Andrei Criteanul.

La final, Ierarhul a adresat Preacuvioasei maici starețe, egumena Maria, duhovnicului Mănăstirii, arhimandritului Patrocl, maicilor și închinătorilor, un cuvînt de învățătură în care a tîlcuit sensul duhovnicesc și îndemnurile spre pocăință oferite de canon și rugăciunea Sfîntului Efrem Sirul.

Sursa: eparhia-edinet.md

 


Articole postate de același autor
1095

Trei medici de la Spitalul Clinic Republican din Capitală au primit Ordine mitropolitane

Marți, 3 noiembrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat la Reședința mitropolitană un grup de medici de la Spitalul Clinic Republican din Capitală. La eveniment au luat parte și Episcopii Vicari mitropolitani, Ioan al Sorocii și Siluan al Orheiului și PC Arhim. Nectarie (Gherman), starețul sfintei mănăstiri Horăști. Pentru aportul deosebit la promovarea valorilor și moralității […]