Actualitate

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost cinstită la Cetatea Sorocii

1482

La data de 25 iulie 2021, în Duminica a V-a după Cincizecime și ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în Cetatea Soroca.

La această slujbă au participat preoți și diaconi, credincioși și pelerini, veniți la sărbătoarea Maicii Domnului.

În cadrul omiliei sale, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Maica Domnului și le-a spus că este „model pentru trăirea virtuţilor şi împlinirea lor”.

Totodată, Episcopul Sorocii a evidențiat că Fecioara Maria este „exemplu de propovăduire a lui Hristos spre o deplină cunoaștere a Lui în lume”.

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” este una dintre cele mai vechi și mai cinstite icoane ale Născatoarei de Dumnezeu, iar creștinii noștri manifestă pioșenie aparte pentru această reprezentare sfântă. Maica Domnului este cinstită prin rugăciune și o procesiune în jurul municipiului Soroca, care este organizată în ajunul zilei prăznuirii icoanei făctoare de minuni.

Amintim că o copie a icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost adusă în anul 2018 de la Sfântul Munte Athos și oferită în dar Catedralei Episcopale din municipiul Soroca de către Mănăstirea Ciuflea din capitală.

Maica Domnului a fost și rămâne a fi mijlocitoarea și ocrotitoarea noastră. Să o avem mereu în rugăciunile noastre, adresându-ne Maicii noastre cerești cu toate durerile, nevoile și necazurile noastre pământești.

 
Sursa: ioanmosnegutu.info

 

Articole postate de același autor
1315

Slujbă Arhierească în Duminica Vameșului și a Fariseului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit în Duminica Vameșului și a Fariseului Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, fiind înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei și de mulțimea credincioșilor. Cuvîntul de învățătură a subliniat valoarea adevăratei pocăințe și a smereniei, avînd drept model rugăciunea vameșului: „Dumnezeule, milostiv […]