Joia primei săptămîni a Postului Mare

1094

Joi, 18 martie 2021, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu soborul de slujitori de la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, slujba Miezonopticii, a Ceasurilor, Obedniței și Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite.

Slujba cunoscută sub numele de Liturghia Darurilor Mai Înainte sfinţite este de fapt un ritual de împărtăşanie dezvoltat prin îmbinarea vecerniei cu unele elemente ale Sfintei Liturghii. Cu toate că nu se aduce jertfa cea fără de sînge şi nu se sfinţesc darurile de pîine şi vin, ea poartă denumirea de Liturghie, deoarece în cadrul ei are loc împărtăşirea cu Sfintele Taine.

În prezent Liturghia darurilor mai înainte sfinţite este o slujbă specifică Postului Mare, putîndu-se săvîrşi în orice zi de peste săptămînă (de luni pînă vineri) cu excepţia zilelor aliturgice, a sărbătorii Buneivestiri şi a Joii şi Sîmbetei Mari.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
165

Liturghie în Duminica a XIV-a după Cincizecime, la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

În Duminica a XIV-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, în fruntea soborului de slujitori ai lăcașului sfînt şi în prezenţa mulţimii credincioşilor. La finalul slujbei, Vladica Nicodim împreună cu rudele și credincioșii a oficiat la mormîntul protoiereului […]


Foto