„Ghiozdanele speranței” – proiect de caritate moldo-olandez pentru elevii s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

1080

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în cadrul proiectului de caritate moldo-olandez ”Întinde o mâină pentru Moldova!”, sute de copii nevoiași beneficiază de ghiozdane și rechizite școlare către începerea fiecărui nou an școlar.

„Milostenia este ca o sămânță. O sămânță bună poate da rod bun, însutit; fă ca și sămânța milosteniei tale să fie aleasă, să o dai cu inimă bună, curată, milostivă, compătimitoare.” – ne îndeamnă Sf. Ioan de Kronștadt. Așadar, urmând învățăturilor Mântuitorului și a Sf. Părinți, prin diverse acte de caritate ne străduim a împlini măreața poruncă a milosteniei.

Astfel, în acest an, peste 120 de elevi din familii social-vulnerabile din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni au beneficiat de ghiozdane și rechizite școlare. La fel, 20 de elevi cu cerințe educaționale speciale, la cererea părinților, au primit ceasuri cu GPS.

Mulțumim din tot sufletul pentru munca enormă depusă dnei Tanya Hans, Școlii Internaționale Amsterdam din or. Amstelveen, donatorilor, firmelor de transport internațional de pasageri și colete NilCom Prim și Transportww, precum și tuturor partenerilor noștri implicați în nobilul proiect de caritate moldo-olandez “Întinde o mâină pentru Moldova!”. Le dorim copilașilor, în Noul An Școlar, mult succes pe tărâmul cunoștințelor!

Acest frumos proiect cu caracter filantropic-umanitar își propune prin excelență prevenirea abandonului școlar și accesul nedescriminatoriu pentru multe categorii de elevi care, în mod normal, nu-și permit șă-și cumpere rechizitele necesare pentru școală.

Așa să ne ajute DUMNEZEU!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
2971

Trăirea fără cununie ne îndepărtează de Dumnezeu şi ne apropie de cel rău

„Majoritatea din cei care au probleme în familiile lor, e din motivul că au trăit o vreme necununaţi”. (Cuv. Paisie Aghioritul).   Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori, Trăim într-o lume care pare că a uitat valorile morale pe care societatea întreagă a fost clădită. Trăim într-o lume în care cel mai solid reper de […]


Foto