De ce Dumnezeu vine la femei oriunde, iar bărbații trebuie să urce în munți, ca să vorbească cu Dumnezeu

12167

"Ați observat vreodată cum în Biblie este scris că bărbații urcă mereu în munți pentru a vorbi cu Dumnezeu? Cu toate acestea, în Scripturi, aproape niciodată nu citești de femei care merg la munte, și știm de ce - nu?

Pentru că femeile erau prea ocupate de grija vieții; nu au putut lăsa copiii, pregătirea meselor, casa nesupravegheată, grădina neîngrijită și încă alte o mie de responsabilități, pentru a face urcarea în munți!

Am vorbit zilele trecute cu o prietenă, spunându-i că, simt că nu sunt niciodată suficient de „liberă" din responsabilitățile mele, niciodată într-o liniște suficientă, sau loc suficient de Sfânt, pentru a avea timp de comuniune cu Dumnezeu. Răspunsul ei m-a copleșit: “De aceea Dumnezeu vine la femei! Bărbații trebuie să urce pe munte pentru a-L întâlni pe Dumnezeu, dar Dumnezeu vine la femei oriunde s-ar afla ”.

Mă gândesc la cuvintele ei de câteva săptămâni și am căutat în Biblie, să vad dacă ceea ce a spus ea este adevărat.

Dumnezeu vine la femei unde sunt ele, când își fac lucrurile obișnuite, munca de zi cu zi. Le întâlnește la fântâni unde scot apă pentru familiile lor, în casele lor, în bucătăriile lor, în grădinile lor. El vine la ele în timp ce stau lângă paturile bolnavilor, în timp ce nasc, la cele ce îngrijesc persoanele în vârstă, la pregătirile de înmormântare și parastase.

Chiar și la mormântul gol, Maria a fost prima care a fost martoră la Învierea lui Hristos. Era acolo pentru că făcea corvoada feminină de a pregăti corect trupul lui Hristos pentru înmormântare.

În aceste aparent banale sarcini obișnuite, aceste femei din Scripturi s-au trezit față în față cu Divinitatea.

Așadar, dacă - la fel ca mine - începi vreodată să te plângi de faptul că nu ai atât de mult timp să petreci în munți cu Dumnezeu, pe cât ți-ai dori, amintește-ți că Dumnezeu vine la femei. El știe unde suntem și poverile pe care le purtăm. El ne vede și, dacă ne deschidem ochii și inimile, Îl vom vedea, chiar și în cele mai obișnuite locuri și în cele mai obișnuite lucruri”.

(Autor anonim)


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
2208

Biserica Sf. Dumitru din cartierul Bujorăuca: care este istoria celui mai vechi locaș de cult din municipiul Soroca?

„Observatorul de Nord” în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca și susținerea financiară a Fundației Thomson Reuters continuă rubrica „Soroca: file de istorie”. De această dată, împreună cu muzeograful Nicolae Bulat, vom vorbi despre cea mai veche biserică din municipiul Soroca și despre cei care au ctitorit-o.   Sursa: observatorul.md