Icoanele Maicii Domnului „Poceaevskaia” și „Bucuria tuturor necăjiților”, cinstite prin Liturghie arhierească

232

Joi, 5 august 2021, când sunt cinstite Icoanele Maicii Domnului făcătoare de minuni „Poceaevskaia” și „Bucuria tuturor necăjiților”, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Schitului Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de Egumena Arsenia (Bordeniuc), Ștareța așezământului monahal, și de credincioșii prezenți la Sfânta Slujbă.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța și necesitatea cinstirii Icoanelor făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, relatând și fragmente din istoria Icoanelor Maicii Domnului cinstite astăzi, „Poceaevskaia” și „Bucuria tuturor necăjiților”

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe credincioșii prezenți, dorindu-le ca Maica Domnului să-i ajute în lucrarea faptelor mântuitoare.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
876

Ce se alege de viața de familie, când soții se calcă pe nervi reciproc?

Dificultatatea relației constă în faptul că a iubi nu este același lucru cu a plăcea. Există întotdeauna trăsături și calități pe care un partener din cuplu nu le agreează la celălalt. Poate fi aroganța sau lenea, vorbăria sau nerăbdarea, unele obiceiuri și gusturi moștenite din familia din care provine unul dintre ei, unele idiosincrasii superficiale. Există situații când […]