Cât de mare este puterea rugăciunii unui copil

1812

Pentru a însufleți osârdia copiilor pentru rugăciune, le vom povesti despre cum rugăciunea curată a unui copil era uneori urmată de minuni. Așa s-a întâmplat, de exemplu, în copilărie cu Cuviosul Alexandru de Svir. Lui, ca și Cuviosului Serghie, i se părea grea învățătura.

Acest lucru îl întrista mult. Într-o zi, el s-a rugat cu lacrimi în biserică pentru ca Dumnezeu să-i dezlege mintea și dintr-o dată a auzit o voce care i-a spus: „Ridică-te, căci vei primi ceea ce ceri!”. În aceeași clipă, copilul a început să înțeleagă cu ușurință înțelepciunea cărților.

 

(Nikolai Evgrafovici Pestov, Cum să ne creștem copii. Calea spre desăvârșita bucurie, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2005, pp.48-49)


Articole postate de același autor
895

Vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania, pomenit la Mănăstirea Dragomirna

Păstrând tradiția ultimilor 10 ani, și la sfârșitul acestui Gerar, s-a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, la Mănăstirea Dragomirna, slujba de pomenire a vrednicului de pomenire ierarh Bartolomeu Anania, primul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, strămutat la cele veșnice în urmă cu 11 ani. La slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin […]