A trecut la Domnul, Protoiereul mitrofor Andrei Godoroja, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei

3992

Am aflat cu întristare de trecerea din această viaţă, după o boală cruntă, la vârsta de 69 de ani, a unui slujitor devotat şi statornic al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova – Protoiereul mitrofor Andrei Godoroja, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei.

Părintele Andrei a fost hirotonit în treapta de preot în anul 1990, din 1992 a slujit în satul Peresecina.

Pe parcursul activității sale pastorale Părintele Andrei și-a îndeplinit sârguincios misiunea preoţească, câștigând dragostea și aprecierea credincioșilor și a confraților slujitori.

La Liturghia arhierească săvârșită la data de 22 octombrie 2019, pentru meritele deosebite în pastorație i-am acordat dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschide până la „Tatăl Nostru”.

Acum, la acest ceas de vremelnică despărțire, până la învierea de obşte, Părintele Andrei Godoroja lasă în urma sa o moștenire pastorală încununată cu roade alese adunate în trei decenii de slujire preoțească. A fost un preot bun și destoinic cu o prezență impunătoare și sensibilă, deopotrivă.

A fost apropiat de enoriași, duhovnic înțelegător și slujitor statornic în slujba Domnului și a semenilor, care au găsit întotdeauna un cuvânt duhovnicesc și un glas părintesc la preotul lor.

În aceste momente de întristare pentru familia sa și pentru credincioșii pe care i-a păstorit, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să aşeze sufletul slujitorului Său, preotul Andrei, în ceata drepților, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi. 

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată şi pentru toți cei îndurerați,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Părintele Andrei Godoroja va fi înmormântat în Portugalia, iar Sfânta Liturghie și Slujba de Pomenire va avea loc în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Peresecina, r. Orhei, sâmbătă, 6 februarie 2021, ora 8.00.


Articole postate de același autor
4242

Lumânările de cununie și semnificația lor

Lumânarea aprinsă este, în viaţa bisericească, simbolul purităţii sufleteşti, a puterii credinţei, focul iubirii creştine şi nădejdea luminii dumnezeieşti spre care speră cei ce le aprind, însoţindu-le cu rugăciunea personală. Lumânările de cununie sunt aduse în biserică de către domnişorii de onoare, apoi date naşilor, care le ţin aprinse pe parcursul desfăşurării ceremoniei religioase. Mai […]