Comunicatul Mitropoliei cu privire la cazul de la Mănăstirea Nicoreni

645

La data de 30.01.2021, în extravilanul satului Nicoreni, a fost depistat corpul neînsuflețit al unui viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni. Cadavrul acestuia a fost transportat spre expertiză medico-legală. Alte circumstanțe se stabilesc.

Direcția mitropolitană a luat act cu tristețe și regretă mult cele întâmplate.

Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale Statului, iar Mitropolia aşteaptă finalizarea procesului de investigare.

După ce va fi emisă o hotărâre de necontestat în acest caz, se va adopta și o decizie bisericească în temeiul sfintelor canoane și rânduieli bisericești.

 

Direcția mitropolitană,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
435

Noblețea și gingășia neamului omenesc, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cinstită în rugăciune de hramul Mănăstirii Curchi

„Astăzi se deschid porțile cele nerodnice și se arată poarta dumnezeiască a fecioriei, din care și prin care Dumnezeu, Care este dincolo de toate cele câte sunt, va veni trupește în lume, așa cum spune Pavel, cel ce a auzit cele negrăite.” (Sfântul Ioan Damaschin) La ceas de sărbătorire a Nașterii Maicii Domnului, Mănăstirea Curchi, […]