Seminar de formare pentru profesorii de Religie din protopopiatul Ștefan-Vodă

377

La 2 februarie 2021, în incinta bisericii ,,Sf. Cuv. Parascheva” din s. Olănești, profesorii de religie din r-nul Ștefan Vodă s-au întrunit pentru a participa la seminarul raional: ,,Ora de religie și provocările învățământului on-line”, seminar moderat de doamna preoteasă Apostol Olga, metodist responsabil pentru predarea religiei în protopopiatul Ștefan Vodă.

În cadrul seminarului s-a discutat despre: 

– situația din raion privind predarea disciplinei opționale Religia în anul de studii 2020-2021;

– principalele repere metodologice în baza cărora se realizează predarea-învățarea-evaluarea la Religie în anul școlar 2020-2021, ținând cont de modelele de plan de învățământ aprobat de fiecare instituție în contextul pandemiei;

– modul de completare a Registrului școlar la disciplina Religia;

– recomandările Sectorul Sinodal Studii și Catehizare al BORu privind predarea și catehizarea în contextul pandemiei de Covid-19 și a învățământului on-line.

De asemenea, au fost prezentate câteva instrumente digitale utile învățământului on-line și aplicabile la ora de religie.

D-na Văcaru Maria, director al IPLT ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” din s. Olănești, prezentă la activitate, a remarcat rolul deosebit al opționalului Religia în formarea conștiinței axiologice a tinerei generații.

Protopopul raionului, prot. Constantin Portărescu, a pus în discuție mai multe aspecte referitoare la educarea tinerilor de astăzi, încurajând și îndemnând preoții să desfășoare diverse activități și în cadrul Școlilor duminicale.

A consemnat: Preoteasa Olga Apostol, metodist, protopopiatul Ştefan Vodă

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
111

Zi de prăznuire în parohia cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești

Zi de prăznuire în parohia cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești: ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit sf. lăcaș după lucrări de reparație. Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni la Sfânta Liturghie: parohul bisericii, Prot. mitr. Igor Solonaru, Protopopul de Florești, Prot. mitr. Ioan Zâmbreanu  și un […]