Seminar de formare pentru profesorii de Religie din protopopiatul Ștefan-Vodă

711

La 2 februarie 2021, în incinta bisericii ,,Sf. Cuv. Parascheva” din s. Olănești, profesorii de religie din r-nul Ștefan Vodă s-au întrunit pentru a participa la seminarul raional: ,,Ora de religie și provocările învățământului on-line”, seminar moderat de doamna preoteasă Apostol Olga, metodist responsabil pentru predarea religiei în protopopiatul Ștefan Vodă.

În cadrul seminarului s-a discutat despre: 

– situația din raion privind predarea disciplinei opționale Religia în anul de studii 2020-2021;

– principalele repere metodologice în baza cărora se realizează predarea-învățarea-evaluarea la Religie în anul școlar 2020-2021, ținând cont de modelele de plan de învățământ aprobat de fiecare instituție în contextul pandemiei;

– modul de completare a Registrului școlar la disciplina Religia;

– recomandările Sectorul Sinodal Studii și Catehizare al BORu privind predarea și catehizarea în contextul pandemiei de Covid-19 și a învățământului on-line.

De asemenea, au fost prezentate câteva instrumente digitale utile învățământului on-line și aplicabile la ora de religie.

D-na Văcaru Maria, director al IPLT ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” din s. Olănești, prezentă la activitate, a remarcat rolul deosebit al opționalului Religia în formarea conștiinței axiologice a tinerei generații.

Protopopul raionului, prot. Constantin Portărescu, a pus în discuție mai multe aspecte referitoare la educarea tinerilor de astăzi, încurajând și îndemnând preoții să desfășoare diverse activități și în cadrul Școlilor duminicale.

A consemnat: Preoteasa Olga Apostol, metodist, protopopiatul Ştefan Vodă

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor

Foto