În Ajunul Botezului Domnului Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și Sfințirea cea Mare a apei în Catedrala ”Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

1007

Luni, 18 ianuarie 2021, în ajunul praznicului Botezului Domnului, enoriașii Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei l-au avut în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Ierarhul a oficiat, împreună cu soborul de slujitori, slujba Ceasurilor Împărătești, Obednița și Dumnezeiaca Liturghie a Sfîntului Vasile cel Mare unită cu Vecernia. Serviciul divin a început la orele 6 dimineața, iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul Catedralei.

După slujbă, Ierarhul, slujitorii și mulțimea credincioșilor au pornit în procesiune la locul special amenajat din curtea Catedralei, unde s-a oficiat Sfinţirea cea Mare a Apei.

Ca în fiecare an, în ajunul Botezului Domnului, la Catedrală s-au adunat credincioși să ia binecuvîntarea lui Dumnezeu și să primească Agheasma Mare din ajunul Botezului Domnului.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a binecuvîntat toţi credincioşii prezenţi cu Agheasmă Mare, după care, în cuvîntul său de învățătură a explicat importanța păstrării acestei ape sfințite şi a menţionat că toţi cei care se vor stropi şi vor gusta din ea, să o aibă spre izgonirea răului, spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, ajutor spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi a tuturor lucrurilor.

În încheiere, Ierarhul a îndemnat enoriaşii să păstreze în casele lor această agheasmă cu sfințenie, ca un mare dar binecuvîntat de Dumnezeu pentru cele de trebuinţă sufletului şi trupului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
715

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a Sfințit interiorul bisericii „Sfânta Treime” din s. Baroncea, r. Drochia

În Duminica a IV-a după Cincizecime, ultima din Postul Sfinților Apostoli, 10 iulie 2022, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfânta Treime” din s. Baroncea, r. Drochia. După întâmpinarea tradițională a Întîistătătorului, a urmat slujba de sfințire a interiorului bisericii după care a săvârșit Sfânta și […]