În Duminica dinaintea Botezului Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din Capitală

993

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, zi în care se face și pomenirea Soborului Sfinților 70 de Apostoli, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Capitală.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Secretarul mitropolitan şi Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, împreună cu slujitorii sfântului lăcaș, precum și Prot. mitr. Ioan Gherbovețchi, Protopopul parohiilor din Portugalia a Eparhiei de Corsun.

Acești șaptezeci de Apostoli sunt prăznuiți astăzi, ca unii pe care i-a ales Domnul și i-a trimis câte doi, înaintea Sa, în toate cetățile și locurile unde avea să meargă El, zicându-le: „Secerișul este mult, iar lucrătorii puțini, rugați deci pe Domnul secerișului ca să scoată lucrători la secerișul Său.” (Luca 10,2).

Duminica dinaintea Botezului Domnului ne pregăteşte sufleteşte pentru marele praznic şi adâncirea învăţăturii despre Taina Botezului. Pericopa evanghelică de astăzi, Marcu 1, 1-8, relatează despre botezul pocăinţei cu apă, a lui Ioan Proorocul, şi care este o prefigurare a celui în duh, al Bisericii.

Mesajul principal pe care îl transmitea Sfântul Ioan era „pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor“.

Modelul Sfântului Ioan Botezătorul este demn de urmat în societatea de astăzi. Acesta a fost smerit, curajos şi onest. Cuvintele Sfântului Ioan sunt mai mult decât actuale şi spre luare aminte, pentru a-l putea primi pe Hristos în sufletele noastre.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1842

Limba „ascuțită”, dușmanul numărul unu în viața de familie

În nici un caz nu trebuie ca soţii să-şi îngăduie grosolănii, violenţe şi jigniri. Adeseori, un mare rău în relaţiile conjugale este reprezentat de limba neînfrânată, atunci când soţii, aprinşi de mânie, îşi aruncă unul altuia jigniri de tot felul. Rănile lăsate în suflet de aceste săgeţi verbale sângerează apoi multă vreme. Cartea Sfântă pune […]