Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, celebrată la Catedrala Episcopală din Soroca

1022

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 21 noiembrie/ 4 decembrie Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sărbătoarea, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu, este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe.

În această însemnată zi, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului Domnului” din municipiul Soroca.

Ca de fiecare dată, Vlădica Ioan a mângâiat credincioșii cu o predică de suflet, închinată Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

La final, PS Episcop Vicar împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire.

Pentru ca bucuria sărbătorii mariologice să nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca în această zi să fie dezlegare la pește.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
906

Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În prima duminică din Postul Mare, dedicată triumfului Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a Sfântului Vasile cel Mare, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Mitropolitului i-au coliturghisit Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei, împreună cu soborul de preoți […]