Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul | Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a slujit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

1130

Vineri, 11 septembrie 2020, în ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Episcopul vicar a slujit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

La Ectenia mare, Episcopul Sorocii a înălțat rugăciuni pentru grav bolnavul Arhimandrit Rafael Bodiu, starețul mănăstirii Nicoreni, care astăzi a fost operat la coloană, iar vindecarea sa depinde mult de rugăciunile noastre ridicate către bunul Dumnezeu.

În rostirea predicatorială, Preasfinţia Sa a evidenţiat că „Biserica Ortodoxă a rânduit ca această sărbătoare să fie cinstită prin post, în orice zi a săptămânii ar fi prăznuită, în amintirea celui mai aspru postitor și zelos propovăduitor al pocăinței.

În această zi nu trebuie numai să nu consumăm anumite alimente, ci să ținem și un post spiritual, duhovnicesc, mai profund, nefiind îngăduite manifestări zgomotoase. Ziua aceasta să ne fie o sărbătoare de meditație și să vedem ce am putea să facem să punem în practică cuvintele rostite de Sfântul Prooroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul”, a spus Preasfinția Sa.

Sfântul Ioan Botezătorul, în istoria Bisericii este consemnat ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament.

A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Ioan a transmis mesajul părintesc de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1085

Expoziția „Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită joi, 13 mai, ora 15.00, la vernisarea Expoziției „Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț”. Evenimentul este organizat în contextul apropiatei Zile Internaționale a Muzeelor (18 mai) și a Nopții Europene a Muzeelor. Organizatorii și-au propus să aducă în atenția publicului […]