Restaurarea Sfântului Mormânt al lui Iisus va fi finanțată de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

2872
 

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va finanța restaurarea Sfantului Mormânt al lui Iisus, din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, conform unei informatii de ultima ora a Radio Vatican.

Episcopul William Shomali, Vicar Patriarhal latin al Ierusalimului, a salutat călduros decizia Regelui Abdullah:

"Aceasta este o veste excelenta, o veste cu un caracter al unei simbolistici aparte, intrucat Sfântul Mormânt este locul cel mai sfant al creștinilor de toate confesiunile. Această decizie a aratat amabilitatea regelui față de creștini și preocuparea constantă pentru conservarea moștenirii Creștinismului".

Curtea Regala a Iordaniei a informat Patriarhia Ierusalimului, printr-o scrisoare adresată Preafericitului Părinte Teofil III, in aceste zile.

La rîndul său, Patriarhul ortodox a lăudat generozitatea regelui Abdullah, amintind faptul că Majestatea Sa rămâne garant credincios și custode al Sfintelor Locuri Crestine si Musulmane din Ierusalim.

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și Custodia Latină a Țarii Sfinte au anunțat ca lucrările de restaurare a Mormantului Sfant al lui Hristos vor începe în curând, după sarbatorirea Paștelui ortodox.

sursa http://lonews.ro/


Articole postate de același autor
1260

Praznicul „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, marcat prin slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Biserica Ortodoxă celebrează astăzi sărbătoarea Intrării sau Aducerii Maicii Domnului la Templul din Ierusalim, la vârsta de 3 ani, pentru a fi dăruită Domnului și rămânerea ei în Sfânta Sfintelor până la vârsta de 15 ani, numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, închinarea Ei Domnului sau începutul […]