Actualitate

La Reședința mitropolitană a avut loc ceremonia de înmânare a decretelor mitropolitane clerului militar

1320

Miercuri, 25 noiembrie, la Reședința mitropolitană a avut loc ceremonia de înmânare a decretelor mitropolitane clerului militar ce își desfășoară activitatea pastoral-misionară în cadrul Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Interne.

La finalul evenimentului, Mitropolitul a subliniat că preoții militari, „deși cu un efectiv numeric minimal, au fost mereu la datorie în arealul geografic și profesional în care își desfășoară activitatea personalul Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Interne”.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vă dăruiască tuturor bucuria faptelor bune, sănătate, curaj și mult spor în activitatea religioasă și patriotică”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

„Le dorim preoților militari să-și facă slujba deplin și să țină un echilibru între societatea din ce în ce mai dezbinată și chemarea Bisericii lui Hristos, care a fost dintotdeauna o chemare la unitate”, a subliniat PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron – Ciuflea din Capitală și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept.

Clerul militar al Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost constituit în scopul satisfacerii cerințelor spiritual-religioase ale militarilor și al colaboratorilor MAI, cultivării virtuților ostășești, formării răspunderii civice a sentimentelor patriotice.

Tot astăzi, ÎPS Vladimir a acordat distincții bisericești membrilor Asociației Obștești „Frăția Cadeților” din Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
4

„Poți alerga după diplome, funcții, bani, carieră. Le vei avea pe toate și vei fi tot profund nefericit” – Pr. Visarion Alexa

Lumea aceasta este exil! Ați auzit de Publius Ovidius Naso? Cetățeanul roman exilat la marginea imperiului, la Tomis (Constanța de astăzi), care a fost trimis acolo după ce a spus o vorbă împotriva Cezarului, și care stătea pe malul mării, iarna, și scria „Tristele” – poemele tristeții sale și ale suferinței teribile trăite în exil? […]