Patriarhul Chiril: rugăciunea mai puternică decât toate armele

1633
 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii consideră că Rusia reînvie spiritual, intr-o perioada in care țările prospere se degradează.

"Noi știm că cele mai puternice tari, țările prospere, elimina acum credința, din viața lor, pentru bani și putere. Asta nu înseamnă că credința părăsește viața oamenilor din aceste țări, dar ca devine din ce în ce mai dificil, pentru oameni, să-si practice credința lor, acolo", a spus Patriarhul, după Sfanta Liturghie oficiata în Mănăstirea Nikolo-Ugreshsky din regiunea Moscovei, conform Interfax.

Patriarhul a mai spus, că unii oameni nu mai cred ca au nevoie de credinta în Dumnezeu, "odata ce detin un cont bancar mare, odata ce toată lumea se află la picioarele lor, odata ce pot face tot ce le place", "dacă au putere, dacă au forțe armate care pot cuceri întreaga lume".

"Noi, poporul nostru, Sfânta Rusie, după ce am trecut prin etapele dificile de negare deplină a existenței lui Dumnezeu și a oricarei prezențe a lui Dumnezeu în viața oamenilor, ne-am întors acum la Dumnezeu și ceea ce vedem este minunat.

Vedem schimbari mari, inclusiv in constiinta tinerilor nostri", a spus Patriarhul.

Acesta crede că "este miracolul lui Dumnezeu, că tot mai mulți oameni isi leagă viața de Dumnezeu, speranta de El, adopta cai si metode de a rezista tentației diabolice și de a-si construi viața conform legii lui Dumnezeu".

"Este o manifestare a maretiei lui Dumnezeu, iar atunci când oamenii care si-au pus speranțele în puterea omului trateaza speranța noastră in Dumnezeu, cu zâmbet sau cu ironie, noi le răspundem cu o rugăciune pentru intreaga lume, nu cu ironie sau cu răutate, înțelegând că rugăciunea este mai puternica decât banii, mai puternica decât puterea lor, mai puternică decât toate armele", a spus Patriarhul.

sursa http://lonews.ro/


Articole Asemănătoare
3256

Dumnezeu lucrează în ascuns

Atât de frumos intervine Dumnezeu în viaţa fiecăruia dintre noi! Urmează doar să dobândim ochi duhovniceşti pentru a vedea lucrarea nevăzută a Celui de Sus. De câte ori i-am cerut ajutor, sfat, îndrumare, mi-a fost alături. De fiecare dată a făcut-o atât de frumos, delicat, după cum doar Dumnezeu poate face. „Să nu uite nimeni […]

Articole postate de același autor
1233

Canonul cel mare în a treia zi de post la catedrala episcopală ,,Sf. Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski”

În seara zilei de miercuri a primei săptămâni din Postul Mare, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, înconjurat fiind de clericii catedralei episcopale ,,Sfîntul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, a săvîrșit slujba Canonului celui Mare. La această slujbă de pocăinţă au participat şi numeroşi creştini din oraşul Ungheni. Fugi de aprindere, o […]