Patriarhul Chiril: rugăciunea mai puternică decât toate armele

2986
 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii consideră că Rusia reînvie spiritual, intr-o perioada in care țările prospere se degradează.

"Noi știm că cele mai puternice tari, țările prospere, elimina acum credința, din viața lor, pentru bani și putere. Asta nu înseamnă că credința părăsește viața oamenilor din aceste țări, dar ca devine din ce în ce mai dificil, pentru oameni, să-si practice credința lor, acolo", a spus Patriarhul, după Sfanta Liturghie oficiata în Mănăstirea Nikolo-Ugreshsky din regiunea Moscovei, conform Interfax.

Patriarhul a mai spus, că unii oameni nu mai cred ca au nevoie de credinta în Dumnezeu, "odata ce detin un cont bancar mare, odata ce toată lumea se află la picioarele lor, odata ce pot face tot ce le place", "dacă au putere, dacă au forțe armate care pot cuceri întreaga lume".

"Noi, poporul nostru, Sfânta Rusie, după ce am trecut prin etapele dificile de negare deplină a existenței lui Dumnezeu și a oricarei prezențe a lui Dumnezeu în viața oamenilor, ne-am întors acum la Dumnezeu și ceea ce vedem este minunat.

Vedem schimbari mari, inclusiv in constiinta tinerilor nostri", a spus Patriarhul.

Acesta crede că "este miracolul lui Dumnezeu, că tot mai mulți oameni isi leagă viața de Dumnezeu, speranta de El, adopta cai si metode de a rezista tentației diabolice și de a-si construi viața conform legii lui Dumnezeu".

"Este o manifestare a maretiei lui Dumnezeu, iar atunci când oamenii care si-au pus speranțele în puterea omului trateaza speranța noastră in Dumnezeu, cu zâmbet sau cu ironie, noi le răspundem cu o rugăciune pentru intreaga lume, nu cu ironie sau cu răutate, înțelegând că rugăciunea este mai puternica decât banii, mai puternica decât puterea lor, mai puternică decât toate armele", a spus Patriarhul.

sursa http://lonews.ro/


Articole Asemănătoare
9896

Duhul Sfânt nu vine într-un pântece ghiftuit

Într-o zi mi-a venit gândul să cumpăr nişte peşte proaspăt. N-aveam la mine banii mei, ci numai pe cei ai mănăstirii. Aş fi putut să cumpăr, dar nu voiam să încalc regula vieţii mele. Însă gândul mă urmărea într-atât, încât chiar şi în biserică, la liturghie, nu-mi ieşea din minte. Am înţeles atunci că aceasta […]

Articole postate de același autor
2301

Episcop Siluan Șalari: Învierea – este aspirația spre nemurire a omenirii de milenii, care prin Iisus Hristos a devenit o realitate accesibilă fiecărui om care își dorește viața veșnică

„Voi toți, ce-ați plâns în întuneric Și nimeni nu v-a mângâiat, Din lunga voastră-ngenunchere Sculați. Hristos a Înviat!” (Alexandru Vlahuță – Hristos a Înviat) Iubiți frați și surori, Să ne veselim și să-i mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem sănătoși și plini de bucurie să prăznuim și în acest an cea mai frumoasă […]