Patriarhul Chiril: rugăciunea mai puternică decât toate armele

2288
 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii consideră că Rusia reînvie spiritual, intr-o perioada in care țările prospere se degradează.

"Noi știm că cele mai puternice tari, țările prospere, elimina acum credința, din viața lor, pentru bani și putere. Asta nu înseamnă că credința părăsește viața oamenilor din aceste țări, dar ca devine din ce în ce mai dificil, pentru oameni, să-si practice credința lor, acolo", a spus Patriarhul, după Sfanta Liturghie oficiata în Mănăstirea Nikolo-Ugreshsky din regiunea Moscovei, conform Interfax.

Patriarhul a mai spus, că unii oameni nu mai cred ca au nevoie de credinta în Dumnezeu, "odata ce detin un cont bancar mare, odata ce toată lumea se află la picioarele lor, odata ce pot face tot ce le place", "dacă au putere, dacă au forțe armate care pot cuceri întreaga lume".

"Noi, poporul nostru, Sfânta Rusie, după ce am trecut prin etapele dificile de negare deplină a existenței lui Dumnezeu și a oricarei prezențe a lui Dumnezeu în viața oamenilor, ne-am întors acum la Dumnezeu și ceea ce vedem este minunat.

Vedem schimbari mari, inclusiv in constiinta tinerilor nostri", a spus Patriarhul.

Acesta crede că "este miracolul lui Dumnezeu, că tot mai mulți oameni isi leagă viața de Dumnezeu, speranta de El, adopta cai si metode de a rezista tentației diabolice și de a-si construi viața conform legii lui Dumnezeu".

"Este o manifestare a maretiei lui Dumnezeu, iar atunci când oamenii care si-au pus speranțele în puterea omului trateaza speranța noastră in Dumnezeu, cu zâmbet sau cu ironie, noi le răspundem cu o rugăciune pentru intreaga lume, nu cu ironie sau cu răutate, înțelegând că rugăciunea este mai puternica decât banii, mai puternica decât puterea lor, mai puternică decât toate armele", a spus Patriarhul.

sursa http://lonews.ro/


Articole Asemănătoare
5643

Sistemul de educație “copilul e șeful” s-a dovedit un eșec!

Lipsa autorităţii părinţilor moderni în raport cu cu propriii copii este o problemă de care a început să se ţină cont în ziua de azi, inclusiv în cadrul proceselor de acordare a custodiei copiilor din Marea Britanie. Cel mai recent caz s-a petrecut săptămâna trecută, când o mamă a pierdut custodia celor doi băieţi, în […]

Articole postate de același autor
7168

Mame de sfinţi

Despre rolul femeii s-a scris şi vorbit mult. Naşterea şi creşterea de prunci, slujirea Bisericii şi a societăţii, ca înfrânare a egoismului ce apare în familie, înseamnă o cruce. De aceea, la slujba Cununiei se cântă un imn închinat mucenicilor. Femeia trebuie să fie permanent călăuzită de dorinţa de a se jertfi. Aceasta trebuie să […]


Foto