În Duminica Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Înaltpreasfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

182

În Duminica de după Înălțarea Domnului, a Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, în fruntea soborului de slujitori ai lăcașului sfînt şi în prezenţa mulţimii credincioşilor.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

După Sfînta Liturghie, Înaltpreasfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei, de la Ioan cap. XVII, 1-13, despre rugăciunea înălţată de Mântuitorul Iisus Hristos către Tatăl, pentru Sine şi pentru toţi credincioşii, înainte de prinderea şi răstignirea Sa, și despre importanța citirii ei în Duminica pomenirii Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1279

Câtă importanță se cade să acordăm sănătății trupești?

Duminică, la Sfânta Liturghie, am asistat din nou la o minune săvârșită de Mântuitorul Hristos: vindecarea unui om paralitic din Capernaum. Ne rețin atenția nu doar fapta miraculoasă în sine, ci îndeosebi legătura evidențiată de Desăvârșitul Taumaturg dintre păcat și boală, dintre afecțiunea duhovnicească și suferința fizică. Sfântul Evanghelist Marcu relatează că Domnul, văzând pe […]