În Duminica Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Înaltpreasfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

623

În Duminica de după Înălțarea Domnului, a Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, în fruntea soborului de slujitori ai lăcașului sfînt şi în prezenţa mulţimii credincioşilor.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

După Sfînta Liturghie, Înaltpreasfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei, de la Ioan cap. XVII, 1-13, despre rugăciunea înălţată de Mântuitorul Iisus Hristos către Tatăl, pentru Sine şi pentru toţi credincioşii, înainte de prinderea şi răstignirea Sa, și despre importanța citirii ei în Duminica pomenirii Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
377

Peste 500 de oameni au participat la sfințirea Policandrului de la Mănăstirea din Glinjeni

Peste 500 de creștini și înalte fețe bisericești au venit la Mănăstirea „Sfânta Treime” din satul Glinjeni, raionul Fălești, pentru a marca Înălțarea Domnului, dar și pentru a sărbători încheierea lucrărilor de construcție și sfințirea Policandrului. La eveniment a fost prezenți zeci de ierarhi și preoți, precum și Mitropolitul Vladimir. „Maica stareță a făcut o […]


Foto