Tabără de vară pentru copii la Ştefan Vodă

1073

Al doilea an, consecutiv, Biserica Ortodoxă Sfântul Ioan  Botezătorul  din orașul Ștefan Vodă, organizează tabară de vară pentru copiii din oraș. Anul acesta tabăra a adunat peste 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani. Pe parcursul a patru zile copii au fost alături de preotul-paroh Ioan Apostol și preoteasa Olga Apostol.

Începând cu  vara trecută, parohia Ortodoxă Sfântul Ioan  Botezătorul,  în scopul de a apropia și mai mult copii de biserică și de a le oferi ocazia să se simtă atât liberi, cât și creativi, a inițiat tabăra de vară pentru copii. Tabăra are un caracter practic, aplicativ, de formare de competenţe, completând partea teoretică pe care copiii au însușit-o în cadrul școlii duminicale din cursul anului școlar.

În acest an, timp de patru zile, copiii au fost antrenați în diverse activități și jocuri, starturi vesele, bucatarie în aer liber, conferinţe de catehizare, vizitarea muzeului. În una din zile, copiii s-au odihnit la piscină. Pe lângă aceste activități, copiii au partcipat la drumul Crucii organizat  în cinstea Sfântului Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare și au depus flori la monument. A fost organizat și un pelerinaj pentru copii la Mănăstirea Femeilor Mironosițe Marta și Maria,  tocmai în ziua pomenirii Sfântului, unde majoritatea copiilor s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Ultima zi de tabără, Duminică, 16 iulie, a fost cea mai frumoasă pentru copii, deoarece au petrecut-o  împreună cu părinții. Au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-au mărturisit, s-au împărtășit, apoi împreună cu toată familia au participat la mai multe activități în aer liber. Tabăra s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare, copiii mulțumind părinților și preotului Ioan pentru ziua frumoasă petrecută împreună. Copiii le-au oferit părinţilor şi organizatorilor taberei câte un dar pregătit cu mânuțele lor în primele zile de odihnă. Părintele Ioan le-a mulțumit tuturor creștinilor și părinților  care au pus umărul la organizarea acestor frumoase zile de odihnă pentru copii.

Direcţia Metodică Mitropolitană

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole Asemănătoare
1425

„Adevărata comoară e prietenia!” – tabără pentru copii la Teleșeu

  La finalul lunii iunie şi-a desfăşurat activitatea tabăra pentru copii din satul Teleșeu. La îndemnul părintelui Dumitru Burlacu, copiii satului s-au adunat pentru a petrece împreună trei zile pline de activităţi: jocuri, ateliere practice, competiții; toate acestea fiind încununate de întâlnirea cu Dumnezeu, prin Sfânta Împărtășanie. Dacă iniţial părintele Dumitru Burlacu, parohul bisericii „Înălțarea […]

Articole postate de același autor
177

O Icoană a Maicii Domnului, va fi adusă din Grecia la Mănăstirea Hîrbovăț, în ziua sărbătoririi ,,Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț”

Dragi creștini, cu aleasă bucurie duhovnicească, Vă invităm Duminică, 20 octombrie, 2019, la Sfînta mănăstire ,,Adormirea Maicii Domnului”, din s. Hîrbovăț, r. Călărași, pentru a lua parte la sărbătoarea închinată ,,Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț”. Această Icoană a Maicii Domnului, este o bogăție spirituală națională și este numită de tot poporul, […]Urmăriți-ne pe Facebook!