Săptămâna Tineretului Ortodox a fost marcată prin activități catehetice și liturgice în parohia cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Pelivan, r-nul Orhei

229

Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, Săptămâna Tineretului Ortodox 2018 a fost marcată printr-un șir de activități catehetice și liturgice în parohia cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Pelivan, r-nul Orhei (preot paroh: Prot. Ioan Movileanu).

O primă activitate în acest sens a fost conferința cu tema „Mărturisirea și păstrarea identității creștine în fața duhurilor timpului”, care s-a desfăşurat la data de 29 martie 2018 în biserica din localitate.

Au participat tineri și credincioși din localitate, dar și preoții din cadrul sectorului II al vicariatului, în frunte cu Prot. Nicolae Strogoteanu, șef de sector.

Conferinţa a fost moderată de pr. paroh, Prot. Ioan Movileanu, și ținută de Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară”, Profesor la ATOM și Paroh al Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucașeuca, Orhei, care a tratat subiectul întâlnirii privit prin prisma modernităţii.

Conferinţa s-a centrat în jurul conceptului de identitate creștină, în această perioadă post-modernă ce oscilează între afirmarea unor noi valori şi supravieţuirea unei metafizici clasice, formulată de scolastici. Conferinţa părintelui prof. Iulian a avut ca scop încercarea unei definiri a raportului dintre comportamentul creștinului și starea lumii de astăzi.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a abordat despre Credința Ortodoxă și despre chipul creștinului ortodox în societate, dar și în familie și biserică.

Tot în cadrul acestei săptămâni, parohul localității Protoiereul Ioan Movileanu, a vizitat grădinița ,,Romanița” din sat, unde a susținut o oră de catehizare cu copiii instituției, pregătindu-i pentru primirea Tainei Sfintei Împărtășanii.

O altă activitate a fost și slujba Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de preoți în săptămâna a VI-a a postului mare.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
439

Sâmbăta morților dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În sîmbăta morților dinaintea Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, cînd credincioşii aduc la Biserică prinoase cu daruri pentru sufletele celor adormiți, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența mulțimii credincioșilor. Cu binecuvîntarea Ierarhului, cu un cuvînt […]

Articole postate de același autor