„Să facem bine către toţi şi mai vârtos către cei de o credinţă cu noi”

991

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viaţa creştină şi pentru fiecare dintre noi. Pentru că la judecata din urmă Mîntuitorul ne aminteşte de toate faptele bune, dar mai ales despre milostenie, care este fiica cea mai mare a iubirii creştine.

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și totodată Președintele Asociației ,,Caritate și Fapte Bune” din cadrul Episcopiei noastre împreună cu Asociația „Întinde o mînă de ajutor celor nevoiași” condusă de Dna Elena BÎTCĂ, îndemnați de cuvîntul Sfîntului Apostol Pavel „să facem bine către toţi şi mai vârtos către cei de o credinţă cu noi”(Gal. VI, 10), și fiind cei ce nu așteaptă pe cei săraci să vină la ei ci îi caută ca să facă milă cu cei nevoiași, căci înfricoșător este cuvîntul Sfîntului Ioan Gură de Aur ,,că cel ce nu dă săracilor din averea sa, este ca și cum ar fura”. Au inițiat un proiect în cadrul căruia lunar, 40 de familii din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni vor beneficia de cîte un colet de produse alimentare și detergenți. De data aceasta s-au bucurat de acest dar cîte zece familii din fiecare protopopiat: r. Ungheni, satele Pîrlița, Blindești, Medeleni, Buzduganii de Sus și Buzduganii de Jos, r. Nisporeni, satele Barboieni, Soltănești, Zberoaia și Bălănești, r. Călărași, satele Sipoteni, Buda, Căbăiești, Peticeni, Bahmut și or. Călărași, r. Hîncești, satele Cotul-Morii, Leușeni, Calmațui, Cioara și Pogănești.

Printre persoanele ajutorate se numără persoane cu dezabilități cu grad sporit de invalidiatate, bătrîni și copii țintuiți la pat care cu lacrimi în ochi au mulțumit pentru strictul necesar oferit de Asociația „Caritate și Fapte Bune” împreună cu Asociația „Întinde o mînă de ajutor celor nevoiași”.

sursa http://episcopia-ungheni.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
879

A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova. Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova. În cadrul […]Urmăriți-ne pe Facebook!