Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Suruceni și-a serbat hramul

1498

Ca un izbăvitor al celor robiți si celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-şi ocrotitorul.

Mulțime de credincioşi veniți din Chișinău şi din împrejurimi au luat parte la hramul Mănăstirii în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii, săvârşită sâmbătă seara, în ajunul prăznuirii Sfântului Gheorghe. A doua zi, la primele ore ale dimineţii, s-a dat binecuvântarea pentru Acatistul Sfântului. Au urmat Ceasurile și Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, avându-l drept Protos pe clericul Mănăstirii Prot. mitr. Victor Ceresău, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, iar lăcașul de închinare a devenit neîncăpător, mulțime de credincioşi rugându-se alături de cler și de obștea monahală.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Victor Ceresău a pus la inima creștinilor cuvânt de învățătură și zidire duhovnicească, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești.

Sărbătoarea s-a încheiat prin înconjurul bisericii, după care a urmat un Te-Deum de mulţumire.

Pelerinii au avut o deosebită ocazie să se închine la răclița cu părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care se păstrează cu evlavie în Sfânta Mănăstire.

O încărcătură duhovnicească deosebită a avut-o și rugăciunea de binecuvântare a ierburilor.

La final, maicile au invitat pe toți  cei prezenți la izvorul Mănăstirii și au oferit  o agapă la iarbă verde sub umbra copacilor înfloriți din preajma lacului mănăstiresc.

Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Amin!

Sursa: www.manastireasuruceni.md


Articole Asemănătoare
1664

Înălțarea Domnului, hramul Mănăstirii Noul-Neamț (Chițcani)

Joi, 25 mai, de sărbătoarea împărătească a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Noul-Neamț din s. Chițcani, r. Slobozia, în  prezenţa unui număr mare de credincioşi. De-a lungul timpului, sfântul așezământ Noul-Neamț, cu hramul închinat Înălțării Domnului a trecut […]

    Articole postate de același autor
    5632

    9 boli tratate cu catina

    Din toamnă până la sfârşitul iernii, micile bobiţe portocalii n-au niciun concurent când vine vorba de întărirea imunităţii. Tufele ţepoase pe care creşte cătina până la altitudini de mii de metri poartă fructele proaspete chiar şi sub zăpadă, la temperaturi de minus câteva zeci de grade, calităţile rămânându-le neatinse. Au un conţinut excepţional de vitamina […]