Mutarea moaștelor Sf. Ierarh Nicolae celebrată la Catedrala mitropolitană

916
Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-ai arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sfântului Ierarh Nicolae)

În Duminica a-IV-a dupa dupa Paști (a Slăbănogului) și de sărbătoarea mutării Sfintelor Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae din cetatea Mira Lichiei (Turcia) în oraşul Bari (Italia), cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană, la care au slujit un sobor de preoți și diaconi în frunte cu PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei.

În această zi de aleasă bucurie duhovnicească, numeroși credincioși au venit la Catedrala mitropolitană să-i mulțumească Bunului Dumnezeu, dar și să se roage pentru bunăstare și sănătate.

Astfel, Preasfințitul Ioan, la finalul slujbei, împreună cu soborul de preoți a oficiat un Tedeum pentru Vlădica Vladimir, aducând sincere felicitări și urări de viață îndelungată, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, al cărui nume Arhipăstorul l-a primit la Taina Sfântului Botez.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Episcop Ioan, a felicitat pe toți cei ce poartă numele – Nicolae – și derivatele acestui nume.

Slavă lui Dumnezeu și Sfântului Ierarh Nicolae, pentru toate!

 sursa http://ioanmosnegutu.info/

 

Articole postate de același autor
27686

Omului invidios să nu-i spui niciodată bucuria ta!

-Părinte, de unde vine invidia? Cum e cu omul in­vidios? -De la diavol vine, de unde din altă parte?! Ce vă spuneam eu până acum? Toţi cei care se duc la biserică, toţi cei care se mărturisesc, toţi cei care se scoală noaptea la rugăciune, fac lucruri bune. Dar cel mai mult contează să ne păzim […]Urmăriți-ne pe Facebook!