Dumnezeu răspunde omului credincios

5145

Se poveşteşte că o femeie era foarte bolnavă şi avea nevoie urgentă de un medicament. Era departe de orice farmacie şi era iarna. Farmacia era în satul vecin. Avea o fetiţă de vârstă şcolara şi nu avea altceva de făcut decât s-o trimită pe fetiţă să meargă până la farmacie să ceară picăturile de care avea nevoie. Fetiţa se încumetă să plece. Ajunse la farmacist şi acesta, care ştia boala femeii, îi dădu fetiţei o slicluţă cu picaturi. Fetiţa plecă în fugă.

După câteva clipe, farmacistul, bătrân şi cu vederea slabă, controlă mai atent locul de unde luase sticluţa. Constată că în loc să-i dea medicamentul pentru boala de inimă a femeii, îi dăduse o sticluţă cu otravă. Pe fetiţă n-o mai putea ajunge. Căzu în genunchi şi se rugă. Ceru doar un singur lucru: „Doamne, fă o minune! Să nu ajungă fetiţa acasă!”

Cererea lui era dreaptă şi fu puternică. Încă aflându-se în rugăciune, auzi uşa deschizându-se şi o văzu pe fetiţă intrând în farmacie: „Domnule, alergând am căzul şi am spart sticluţa, iertaţi-mă, dar daţi-mi alta sticluţă. Altfel, mama va muri! Fetiţa plângea, zdrobită de părere de rău. Farmacistul începu să plângă de bucurie şi emoţie. Îi mulţumi lui Dumnezeu. Era în afară de orice îndoială că i se răspunsese la rugăciune.


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
3804

Cum sădim rugăciunea în sufletele copiilor?

“Scopul nu este ca pruncul să fie doar împărtăşit cu Sfintele Taine, ci să trăiască într-o atmosferă de rugăciune în casă. Atmosfera casei trebuie să fie atmosferă de rugăciune. Părinţii trebuie să însufleţească copilul în dra­gostea lor faţă de Hristos şi faţă de Maica Domnului.” „Când copiii sunt mici, trebuie să existe reguli în casă […]

Articole postate de același autor
4333

Patimile ne distrug vlaga, mintea şi chiar neamul

Mai departe să schimbăm puţin cuvintele. Ştiinţa medicinii, printre multele ei învăţături, o are şi pe aceasta: s-a băgat de seamă că toate ţesuturile omului se pot drege, adică se tămăduiesc, numai celula nervoasă nu se mai drege niciodată; lucrul ei se opreşte fulgerător. Celula nervoasă o asemănăm cu un ghem de la care pleacă […]