Decorații mitropolitane pentru organizarea Caravanelor umanitare de Crăciun, Națională și de Paști

1083

Miercuri, 18 aprilie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență pe Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, IGP al MAI, Dl Gheorghe Cavcaliuc, însoțit de către: Șeful Inspectoratului Național de Patrulare INP al IGP al MAI, Dl Livii Baziuc, Șeful Direcției de Poliție al mun. Chișinău, Dl Corneliu Groza, locțiitorul comandant șef Stat Major DIAS-2 BPDS „Fulger” al IGP al MAI, Dl Pavel Rupeț și pe președintele clubului sportiv de automobilism ”Terra Valahia”, Dl Valeriu Vieru.

La raportul Prot. mitr. Vitalie Șaramet, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Mereni, r. Anenii Noi, Întâistătătorul a acordat următoarele decorații:

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, Șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, IGP al MAI, Dl Gheorghe Cavcaliuc.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, Șefului Inspectoratului Național de Patrulare INP al IGP al MAI, Dl Livii Baziuc.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, locțiitorul comandant șef Stat Major DIAS-2 BPDS „Fulger” al IGP al MAI, Dl Pavel Rupeț.

– Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III, președintele clubului sportiv de automobilism ”Terra Valahia”, Dl Valeriu Vieru.

– Medalia „Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. I, Șeful Direcției de Poliție al mun. Chișinău, Dl Corneliu Groza.

Înaltpreasfințitul Vladimir i-a mulțumit Dl Gheorghe Cavcaliuc și invitaților la eveniment pentru conlucrarea fructuoasă prin organizarea Caravanelor umanitare de Crăciun, Națională și de Paști, în comun cu Inspectoratul General al Poliției și reprezentanții clubului sportiv ”Terra Valahia”, dar și pentru suportul acordat în ultimii trei ani Bisericii Ortodoxe, prin asigurarea și menținerea ordinii publice la mai multe evenimente organizate de Mitropolia Moldovei.

De asemenea, au fost adresate considerațiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în timpul Sfintelor Sărbători de Paști, de Paștele Blajinilor, sau atunci când a fost organizat Pelerinajul Tinerilor – eveniment anual la care participă mii de credincioși.

Nu în ultimul rând, Mitropolitul Vladimir le-a mulțumit ofițerilor pentru implicarea activă în documentarea și descoperirea mai multor furturi comise în lăcașurile sfinte de pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste operațiuni s-au soldat cu succes datorită implicării personale a Colonelului de poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

La rândul său, Dl Gheorghe Cavcaliuc a mulțumit în numele tuturor celor prezenți la Reședința mitropolitană, pentru încrederea acordată de fețele bisericești și pentru valorile pașnice pe care acestea le cultivă în societate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

 

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
739

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, PS Episcop Petru a liturghisit la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

8 octombrie 2017. În a XVIII-a duminică după Rusalii cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Preacuvios Părinte Serghie de la Radonej, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoţi şi […]Urmăriți-ne pe Facebook!