Actualitate

Cum sădim rugăciunea în sufletele copiilor?

304

"Scopul nu este ca pruncul să fie doar împărtăşit cu Sfintele Taine, ci să trăiască într-o atmosferă de rugăciune în casă. Atmosfera casei trebuie să fie atmosferă de rugăciune. Părinţii trebuie să însufleţească copilul în dra­gostea lor faţă de Hristos şi faţă de Maica Domnului.”

„Când copiii sunt mici, trebuie să existe reguli în casă care, pe măsură ce cresc copiii, încet, încet, trebuie micşorate, retrase, pentru că trebuie dată libertate copiilor. Să le dăm şi daruri. Copiii pot să se simtă oarecum plicti­siţi când îşi trăiesc viaţa bisericească, dar cel mai important este ca ei să nu devină atei. Ateismul e chiar mai rău decât păcatul trupesc.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, pp. 329-330)


Articole Asemănătoare
428

O măicuță „altfel“ din Munții Făgărașului

Aflându‑ne într‑un pelerinaj istoric și religios cu copiii și tinerii cu dizabilități de la Asociația „Dai o șansă’’ din Alexandria, jud. Teleorman, alături de părinții lor, am avut parte de o întâlnire mai mult decât emoționantă: cea cu o măicuță născută cu Sindromul Down. Traversând Munţii Carpaţi spre Făgăraş, pe un drum forestier, între păduri de brazi şi stejari, departe de zgomotul […]

Articole postate de același autor
3882

Arhitectura ecleziastică este sufletul neamului nostru

Eugen Bâzgu este un arhitect reprezentativ din mediul bisericesc care s-a îngrijit de monumentele istorice, în special de bisericile de lemn, pe care le-a studiat, unele din ele le-a renovat. A fost arhitectul chemat să ridice zidiri diafane în Împărăția luminii și cel care ne-a făcut să credem că renașterea rădăcinilor e posibilă scoțând din […]