Patriarhia Română, după imaginile SCANDALOASE din spațiile publicitare stradale din București și Iași: ”O ofensă adusă categoriei atât de onorabile a medicilor”

1043

În ultimele zile, în București, Brașov, Iași și alte mari orașe, pe panourile publicitare stradale, au apărut mai multe imagini așa-zise ”icoane cu medici”, în care sunt schițați medici cu stetoscop și mască medicală, cu două sau patru mâini, copiate după modelul icoanelor ortodoxe Pantocrator.

Patriarhia Română consideră că ”este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice” și care profită de situația epidemică fără precedent în care se află România, dar și întregul mapamond.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus că  este ”o încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul și care are ca rezultat acela de a aduce o ofensă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilorCred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimat grotesc într-un „sfânt” cu aer hristic? Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator (care ar trebui în mod deschis asumat și revendicat, inclusiv în registrul finanțării și aprobării), ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un obscen cult public.”, a declarat Vasile Bănescu.

https://damboviteanul.com/


Articole postate de același autor
1599

Sfânta Liturghie – spațiul întrupării reale a lui Hristos în om și a omului în Dumnezeu

  Invitat : Gheorghe Butuc, profesor Seminarul Teologic, Galați  Invitați de peste Prut Seara duhovnicească din 20 aprilie a adus bucuria unor oaspeți din România, de la Galați – pe Claudiu Balan și Gheorghe Butuc, prof. la Seminarul teologic, Galați. Intr-o săptămână neordinară pentru tinerii ortodocși, tema discuției a vizat ,,miezul’’ ortodoxiei – Sf. Împărtășanie. Postul […]


Foto