Chiftele de dovlecei și ciuperci

5043
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
904

Mesajul de felicitare, adresat PS Episcop vicar Ioan, cu prilejul aniversării a 10 ani de la hirotonia în treaptă de preot

Preasfinţia Voastră! Vă felicit cordial cu ocazia unei semnificative zile în viaţa Dumneavoastră – aniversarea a 10 ani de la hirotonia în treaptă de preot. În urmă cu un deceniu, de ziua prăznuirii Sf. Ierarh Nicolae, v-aţi învrednicit să fiţi hirotonit, ca să mărturisiţi apropiaţilor şi depărtaţilor despre Lumina cea adevărată care luminează pe tot […]



Urmăriți-ne pe Facebook!