Activități dedicate sărbătorilor pascale desfășurate la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei

626
 

 "Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma." (Sfântul Paisie Aghioritul)

Misiunea Bisericii, în colaborare cu școala și familia, este oferirea unei platforme care ar permite dialogul și acțiunea, care ar determina tinerii să prețuiască valorile creștine, cultura și tradițile populare, de a le oferi repere esențiale pentru viață într-o societate secularizată.

Educaţia generației în creștere este o "artă", una din cele mai însemnate dintre arte. Nu în zădar Sfântul Ioan Gură de Aur spune în acest sens: "Nu există nicio altă artă mai mare decât aceasta... căci ce este egal cu faptul de a armoniza sufletul şi de a forma gândirea tânărului?" 

În acest context și în acest an Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din or. Orhei a desfășurat mai multe activități dedicate sărbătorilor pascale. 

Joi, 19 aprilie 2018, sala de festivități a liceului a găzduit Concertul Pascal  - HRISTOS A ÎNVIAT! Activitatea a fost deschisă de profesorul de Educație Creștin-Ortodoxă ai instituției, Arhim. Iov (Cristea), nevoitor al mănăstirii Curchi.

"Aceste activități reprezintă ocazia perfectă pentru ca elevii noștri să-și poată manifesta darurile și măiestria, fiecare prin talanții pe care i-a primit de la Dumnezeu. Totodată anume astfel putem să trăim încă o dată bucuria sărbătării Învierii. Noi vestim în continuare Învierea lui Hristos prin cântarea "Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le". Această cântare rămâne o mărturisire permanentă a noastră că Hristos a Înviat. Bucuria Învierii lui Hristos, trebuie să fie învierea noastră, a tuturor. Le mulțumesc tuturor, elevilor și profesorilor deopotrivă pentru implicare și participare, dorindu-ne ca aceste activități să rămână o bună tradiție a Liceului  Teoretic „Ion Luca Caragiale”, a menționat părintele Iov. 

Aurelia Obreja, elevă a liceului, ne-a mărturisit: "Învierea lui Hristos a adus multă Bucurie în sufletele noastre. Există însă, mai multe modalități de a o exprima. Muzică, poezie și dăruire lăuntrică, așa și-au redat cele mai profunde emoții, elevii liceului nostru. Și în acest an Concertul Pascal a trezit fiori și emoții. Am invitat publicul la meditație, reculegere, sens și iubire.  Atmosfera creată, a fost încărcătă cu mult sens și lumină. O nouă speranță, poftă de frumusețe, absolut, eternitate, s-a înfiripat în cugetul publicului. A simți cu adevărat emoția Paștelui, Învierii, este o mare binecuvântare pentru noi. Fiecare floare de primăvară, răsărit, apus, ne sugerează cât de mult trebuie să prețuim și onorăm această perioadă. Triumful lui Hristos asupra morții și asupra celor lumești, ne reamintește de fiecare dată că Veșnicia și Dragostea lui Dumnezeu ne așteaptă. Ne așteaptă acasă. Cu brațele deschise și inima caldă. "

Iar în după-amiază zilei de vineri, 20 aprile, în curtea liceului s-a desfășurat TÂRGUL PASCAL 2018. Atmosfera a fost încinsă de cântec, dans și voie bună. Fiecare clasă a venit cu copturi și dulciuri. Juriul a apreciat străduința și originalitatea, la justa valoare.  Banii adunaţi vor fi folosiţi în scopuri caritabile.

Aceste activități reușesc să mobilizeze întreg liceul. Ce poate fi mai frumos decât o Unitate de spirit, entuziasm și intenții bune. Elevii învață împreună să aspire spre lucruri frumoase, adevărate, autentice.

Au consemnat Natalia Lozan, Aurelia Obreja

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole Asemănătoare
390

Seri duhovnicești la biserica USM; invitat: Arhim. Iov (Cristea)

„Sfaturile Sfinţilor Părinţi pentru tineri,” este tema conferinței zilei de miercuri,  19 octombrie 2016, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM.  Invitatul acestei seri este arhimandritul Iov (Cristea), nevoitor ai mănăstirii Curchi şi un bun prieten al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova. Sunt invitaţi toţi doritorii!

Articole postate de același autor
3359

„Nu doresc împreuna cu el în Rai!”

O femeie în vârstă, odată, apropiindu-se de mine în biserica, mi-a zis următoarele: „Părinte! Nu mai pot suporta pe soțul meu! Aştept mai repede să mor și să nemeresc în rai, că să nu-l mai văd deloc”. Eu însă i-am răspuns: „Draga mea! Unica șansa a dvs de a nemeri în rai este să fiți […]