Când stai în genunchi și mâinile ți se strâng în rugăciune, atingi cerul

4204

Șiți ce înseamnă „a ţine mâinile în sus”? Înseamnă a-ţi face prin rugăciune o legătură cu Cerul, cu Dumnezeu şi, prin această legătură, să primeşti dar şi putere de sus; înseamnă să stai ca un pământ însetoşat sub ploaia darului şi harului de sus. Când astfel ţii mâinile în sus, să ştii că steagul biruinţei tale flutură asupra păcatelor.

Nu este, dragă cititorule, în lumea aceasta un lucru mai măreţ şi mai frumos decât a cădea în genunchi şi a-ţi ridica mâinile în semn de rugăciune. Când stai în genunchi și mâinile ți se strâng cu căldură laolaltă, vorbele ţi se fac răspicate şi ochii ţi se umezesc, atunci să ştii, dragă cititorule, că darul şi harul Duhului Sfânt s-a pogorât peste tine. O, ce dar şi ce putere mare este în rugăciune!

(Părintele Iosif Trifa, Citiri și tâlcuiri din Biblie, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2010, p. 70)


Articole postate de același autor
1472

Inima voastră să fie simplă

Lucrarea duhovnicească pe care o faceţi în adâncul sufletului vostru să fie tainică, să nu fie simţită nu doar de ceilalţi, dar nici de voi înşivă. Tot ceea ce face sinele vostru cel bun să nu fie cunoscut de către cel rău. Să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta. Stânga este sinele vostru […]