Episcopul Ignatie: Dumnezeu nu are nevoie de ipocriţi, ci de oameni sinceri

2535

„Dumnezeu nu are nevoie de ipocriți, ci are nevoie de oameni sinceri. De aceea, un om credincios nu poate fi decât un om inteligent”, a spus duminică Episcopul Ignatie al Huşilor.

„Omul care Îl are pe Hristos în inima sa este un om deștept, pentru că are această capacitate extraordinară de a vedea ceea ce este esențial în viața sa”, potrivit Preasfinţiei Sale.

Episcopul Ignatie a slujit duminică împreună cu Episcopul Andrei al Covasnei şi Harghitei în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor, județul Harghita, informează Episcopia Huşilor.

Omilia duminicală a fost rostită de Episcopul Huşilor care, pornind de la textul biblic citit (Matei 15:21-28) a prezentat beneficiile duhovniceşti ale statorniciei în credinţă în societatea de astăzi.

„Omul credincios este prin excelență un om foarte  inteligent. Are capacitatea de a prinde esența lucrurilor! Așa cum s-a întâmplat cu această femeie cananeancă. Răspunsul ei este rodul credinței din inima sa”.

„Sunt încercări care pot surveni în viața noastră. Sunt momente în care ne poticnim, câteodată  ne și pierdem credința, însă Dumnezeu se uită în adâncul inimii noastre. Contează să avem o relație personală cu Dumnezeu, să nu ne cosmetizăm, să părem ceea ce nu suntem, în fața lui Hristos”, a subliniat ierarhul.

Părintele Episcop a mai explicat că această credinţă puternică a Femeii Cananeence a fost pusă în lumină de Mântuitorul Hristos care face acest lucru cu fiecare dintre noi, întrucât cunoaşte inima fiecăruia.

„Hristos prin pedagogia Sa, întotdeauna vrea să scoată la lumină credința pe care o  avem în inima noastră.

„Oricât am încerca noi oamenii să măsurăm, să cuantificăm credința celorlalți, niciodată nu o vom putea face. Numai Dumnezeu vede cel mai minunat, în adâncul inimii omului, credința pe care o are față de El. Același lucru s-a întâmplat și cu femeia cananeancă, ce s-a apropiat de Hristos și a cerut milă”, a adăugat Episcopul Huşilor.

sursa basilica.ro


Articole postate de același autor
3977

Starea ta lăuntrică ţi-o arată rugăciunea

Rugăciunea făcută din rutină, fără credinţă şi fără atenţie, este pierdere de vreme. Omul care îl iubeşte pe Dumnezeu şi care doreşte să stea de vorbă cu El, aşteaptă cu mult drag ceasul rugăciunii. Pentru că spune tot Sfântul Ioan Scărarul: “Iubirea ostaşului faţă de împărat o arată războiul; iubirea creştinului faţă de Dumnezeu o […]