Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare” a fost adusă spre închinare la biserica „Sfânta Treime” din comuna Grătieşti

2526

Zeci de oameni s-au adunat astăzi la biserica „Sfânta Treime” din comuna Grătieşti pentru a se închina Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”. Obiectul de cult are peste 130 de ani şi a fost adus din Ucraina. Se crede că sfânta icoană vindecă bolile şi ajută femeile care nu pot naşte copii.

„Mă rog pentru nepoţi, pentru copii, că am nepoţi şi peste hotare.”

„Au adus-o la de Ucraina, de la Ananev, din regiunea Odessa. Acolo şi eu m-am născut. Ne rugăm la dânsa. Icoana asta o cunosc de mai demult. Face minuni. Ne-am rugat la dânsa, la mine bărbatul e bolnav, feciorul e bolnav. Vin să mă rog la dânsa mai des.”

Preoţii spun că enorişii care vor să se închine icoanei sunt aşteptaţi la biserică în fiecare zi, până în data de cinci decembrie. 

„Icoana se numeşte Grabnic Ascultătoare, Grabnic Ajutătoare pentru noi. Când a fost icoana acum în România, anume cu acel tânăr, care el fiind în comă, când deja părinţii erau disperaţi complet. Vă închipuiţi, a venit încoace s-a rugat Maicii Domnului şi a ieşit şi spun medicii că deja copilul tău deschide ochii”, a spus Victor Pleşca, parohul bisericii din Grătieşti.

Creştinii ortodocşi mai sărbătoresc astăzi moşii de toamnă, altfel spus, sâmbăta morţilor. În această zi, enoriaşii merg la biserică şi la cimitire, unde îi pomenesc pe cei trecuţi din viaţă.

Sursa: https://www.publika.md/


Articole Asemănătoare
3219

În ziua sărbătoririi Acoperământului Maicii Domnului creştinii din Chişinău sărbătoresc hramul oraşului

Potrivit tradiţiei creştine, fiecare biserică nou construită prin sfinţire primeşte un nume al unui sfânt sau al unui eveniment important din istoria mântuirii neamului omenesc. Acel sfânt devine patronul spiritual al lăcaşului sfânt şi totodată al localităţii date. Astfel, sărbătoarea creştinească, numele căreia îl poartă biserica dintr-o localitate, este şi sărbătoarea creş­tinilor băştinaşi, sau cum […]

Articole postate de același autor
3418

Modestie, fraţilor!

Jilava, mai-iunie 1960 Starea de euforie şi recunoştinţă de după Botez mă îmboldeşte să caut prilejuri de a face binele şi a mă arăta cât mai prevenitor, serviabil, fără cusur. Şi cât de bucuros mă simt că-s atât de liniştit şi de indiferent faţă de micimile şi deşertăciunile din jur! Prima lecţie de modestie şi […]