Veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost primite cu onoruri naționale la Veliko Târnovo, Bulgaria

202

Sfânta Parascheva de la Iași îi aduce, zilele acestea, pe români și pe bulgari în comuniune de rugăciune. Un veșmânt al Cuvioasei a fost oferit vineri, 8 septembrie 2023, credincioșilor din Veliko Târnovo din Bulgaria, oraș în care moaștele ei au stat vreme de 155 de ani.

O raclă cu veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva a pornit de la Iași spre orașul Veliko Târnovo din Bulgaria, unde moaștele sfintei au stat între anii 1238 și 1393.

În 7 septembrie, veșmintele au plecat din Brașov spre Bulgaria cu o delegație a Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, ca să rămână pentru totdeauna în Marea Catedrală de la Veliko Târnovo.

Darul Iașilor pentru Veliko Târnovo se face în semn de prețuire și respect din partea Națiunii Române pentru Națiunea Bulgară, care împărtășesc aceeași credință și cinstire arătată sfintei.

Racla cu veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost primită cu onoruri naționale la Veliko Târnovo, în 8 septembrie 2023. Ceremonia a început la ora 10:00 și a inclus schimbarea drapelelor celor două națiuni, română și bulgară, urmate de slujba de Te Deum.

Manifestările au binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preafericitului Părinte Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, precum și ale Mitropoliților Teofan al Moldovei și Bucovinei, Naum de Ruse, Laurentiu al Ardealului și Grigorie de Veliko Târnovo.

Este frumos când două națiuni ortodoxe își pun cooperarea în plan socio-economic sub protecția sfinților.

Surse: basilica.ro, trinitasTv, Micul Ortodox


Articole postate de același autor
656

Peste 50 de familii au beneficiat de bunuri de la Garderoba Socială USM

În pragul postului Adormirii Maicii Domnului, peste 50 de familii socialmente vulnerabile din Chișinău au beneficiat de bunuri oferite de către Garderoba Socială ”Agapis” din cadrul Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, USM. Familiile au primit haine și încălțăminte de toamnă, produse alimentare și igienice, jucării și, nu în ultimul rând, încurajări și binecuvântări din partea slujitorilor. Printre […]