Actualitate

Un pelerinaj de neuitat organizat de protopopiatul Chişinău, sectorul I

Un pelerinaj de neuitat organizat de protopopiatul Chişinău, sectorul I

1933

Protopopiatul Chişinău, sectorul I, a răspuns cererilor parvenite din partea unor asociaţii obşteşti din capitală. de a fi organizat un pelerinaj pentru familii socialmente vulnerabile, precum li pentru câteva centre de plasament pentru copii.

Astfel, peste 80 de persoane au beneficiat de un pelerinaj la mănăstirile Saharna şi Ţâpova.

În cadrul pelerinajului au fost vizitate sfintele aşezăminte, s-a vorbit din istoria seculară a acestor locuri, dar s-a aflat mai multe şi din viaţa nevoitorilor.

Părintele protopop prot. Vadim Cheibaş, ne-a relatat următoarele: „Pelerinajele în preajma verii sunt mult dorite şi solicitate de către credincioşi. O aleasă bucurie este pentru copiii care ies în vacanţă şi vor să guste din mai multă libertate. Or, această libertate e în preajma mănăstirilor, unde întâlneşti nu doar spaţiu liber, dar o libertate şi o binecuvântare duhovnicească.Nu te poţi simţi liber decât împăcat cu cei din jur, iar Biserica te ajută să ierţi, să iubeşti, să ajuţi … Nădăjduim că prin astfel de activităţi ne vom cunoaşte mai bine, vom încerca să depăşim diverse probleme şi să fim mai aproape unul de altul”


Articole Asemănătoare
2904

Pelerini moldoveni pe urmele Mântuitorului, în Țara Sfântă, la râul Iordan

Duminică, 10 decembrie 2017, în contextul pelerinajului în Țara Sfântă, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PC Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, PC Părinte Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana, Prot. mitr. Oleg Vieru, directorul Centrului de Pelerinaje „Pelerinul Ortodox”, preoți și mireni din cadrul Mitropoliei Moldovei, […]

Articole postate de același autor
5703

Cel mai mare risc este să transformi rugăciunea în vorbărie…sau despre binecuvântare pentru a citi psaltirea

Majoritatea credincioșilor noștri cer binecuvântare de la preoți ca să citească „la psaltire”. De ce? Pentru că au auzit că Psaltirea este numită „sabie care taie pe diavoli”, și au frică de aceștia. Se tem să nu-i supere prea tare pe demoni și, în eventualitatea unor „contraatacuri” din partea vrăjmașilor, vor să se protejeze prin […]