Un nou Centru Social-Misionar a fost înființat în Capitală de către ÎPS Mitropolit Vladimir

623

Din marea purtare de grijă pe care o manifestă permanent față de problemele celor mai triști ca noi, ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat înființarea pe teritoriul Catedralei „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală a Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, în cadrul căruia se vor desfășura mai multe activități în susținerea persoanelor provenite din familiile social-vulnerabile, bătrânilor singuratici, persoanelor fără adăpost, familiilor numeroase, precum și în susținerea dezvoltării armonioase a copiilor și tinerilor proveniți din aceste medii și reintegrarea lor în societate.

Activitatea centrului va fi coordonată de Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate și va cuprinde o gamă largă de activități culturale, educative, de caritate, garderobă socială, cantină socială, activitatea grupului de tineri voluntari ai Bisericii „Părintele Sofian Boghiu”, cercuri pe interese, asistență socială și spirituală, studiu biblic, conferințe și întâlniri tematice, ș. a.

Cei care doriți să susțineți activitatea Centrului Social-Misionar vă propunem mai jos o listă de produse pe care le-ați putea dona în acest sens:

Alimente de bază: produse și derivate din cereale – hrișcă, făină de porumb, arpacaș de grâu, orez, pâine, ș. a.; ulei, făină, zahăr, sare, ingrediente de copt, ș. a.
conserve de legume;
conserve de carne;
conserve de fructe;
paste făinoase;
fructe și legume;
sosuri (care se păstrează la temperatura camerei);
produse de patiserie ambalate;
ceai, cafea;
dulceață și gemuri;
sucuri și apă minerală / plată;
Produse de igienă personală (săpun, șampon, detergenți, pastă și periuțe de dinți, produse de uz chimic, etc);
Îmbrăcăminte și încălțăminte (în stare adecvată pentru a putea fi ulterior utilizată), prosoape, albituri, plapume, jucării; etc.
Mobilă veche utilizabilă;
Rechizite școlare pentru copii;
Ajutor financiar pentru familiile nevoiașe, cazuri de boală și susținerea anumitor activități ale centrului.

Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” se află pe teritoriul Catedralei „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală, mun. Chișinău, strada Grigore Ureche nr. 58.

Telefon de contact: 067223981 (Serghei Crudu).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
3312

„Maică, nu știu ce e cu băiatul meu, parcă-i apucat de cel rău!”

Să îndrăznim, maică, să intrăm în sfânta rânduială a Bisericii și să ne ducem la sfintele ei slujbe pentru ca duhul nostru să se hrănească și să se lumineze. Apoi, să ne și rugăm toată ziua, în orice moment, cu rugăciuni scurte ca: Doamne miluiește, Doamne ajută, Doamne iartă-mă! Acestea, spun Părinții, sunt pentru duhul nostru ca […]


Foto