Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat cadrelor didactice

1554

Dragi profesori,

Buni și înțelepți dascăli,

Cu deosebită plăcere și recunoștință aduc un mesaj de omagiu pentru rostul și munca Dumneavoastră, o muncă titanică, demnă și fundamentală – educația.

Sunteți constructorii națiunii, faruri de lumină pentru drumul vieții, care prin dedicație și abnegație clădiți caractere. Înzestrați cu har Dumnezeiesc, împărțiți din rodul seminței de iubire.

Sunteți aidoma anotimpurilor din natură, înțelepți precum toamnele, dârzi precum iernile, entuziaști precum primăverile și autentici, precum verile.

Dascăli cuminți și blânzi, prin ochii și mâinile Dumneavoastră trec mii de copii, în care picurați omenie, curaj și curiozitate.

Prin Domniile voastre Dumnezeu sălășuiește rugăciune pentru generațiile viitoare și cuvântul vostru este piatră de temelie la construcția societății de azi și de mâine.

Să aveți sănătate și să vă îndepliniți cu demnitate misiunea de mesageri ai cunoașterii, să aveți parte de elevi buni și de școală trainică în intenția de a educa și de a crește Oameni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu arhierești și părintești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2489

Sfinți Ierarhi, Mucenici și Cuvioși din Ortodoxia rusă

În a doua Duminica după Rusalii, Biserica Ortodoxă celebrează și Sfinții care s-au preaslăvit în pământurile Rusiei. Cu acest prilej, ținem să facem referire la o lucrare importantă ce cuprinde 33 de biografii ale sfinților ruși, o parte dintre ei „suferind martiriul exilului, închisorii și chiar al execuției în vremea prigoanei atee care s-a abătut […]