Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» , ediția a XVI-a în raionul Criuleni

1982
 

Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» , ediția a XVI-a, organizat în parteneriat de Secția Cultură Criuleni, Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și Primăria s. Rîșcova s-a desfășurat la data de 3 mai în ograda bisericii cu hramul «Înălțarea Domnului» din s. Rîșcova, raionul Criuleni situată la poala bătrânilor codri orheeni.

La intrare în curtea bisericii au fost amenajate numeroase expoziții a meșterilor populari băștinași și din alte localitați a raionului Criuleni. În scenă au evoluat 12 colective laice și bisericești din Protopopiat, care ne-au surprins plăcut prin diversitatea pieselor interpretate, profesionalism și coloritul vestimentar traditional acestor meleaguri.

Cu un mesaj de binecuvântare din partea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a venit prot. mitr. Nicolae Ciobanu,

Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale. Din partea Consiliului Raional felicitări călduroase cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului ne-a adus tuturor dl Iurie Andriuță, Președintele raionului Criuleni.

PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a mulțimit tuturor organizatorilor, în mod deosebit dnei Claudia Șerșun, Șef al Secției Cultură Criuleni, dlui Dumitru Sîrbu, Primarul s. Rîșcova, părintelui paroh prot. Tudor Spătaru, și tuturor celor prezenți pentru participare. Din partea organizatorilor toate colectivele folclorice au primit cadouri și diplome de participare.

După încheere bucuria sărbătorii cu greu ne-a despărțit pe la căsuțele noastre, iar sătenii au rămas până târziu slăvind Învierea Domnului.

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

sursa http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole Asemănătoare
1883

Drumul Crucii în orașul Criuleni

Drumul Crucii pentru or. Criuleni este o procesiune deja intrată în tradiția locală. În Duminica a 3-a din Postul Mare, inchinată Sfintei Cruci, după savârșirea Sfintei Liturghii in or. Criuleni este organizată în fiecare an procesiunea „Drumul Crucii”, la care participată numeroși credincioși. Punctul de pornire este biserica din localitate, de unde se merge prin […]

Articole postate de același autor
1776

Mitropolitul de Corfu: Suntem arătați cu degetul dacă spunem că suntem ortodocși și că ne iubim patria

La un eveniment comemorativ dedicat poetului grec Giorgos Sarandaris, Mitropolitul Nectarie de Corfu, Paxos și Insulele Diapontice, a atras atenția asupra pericolelor „transformării societății grecești pentru a se conforma la standardele așa-zisei lumi post-moderne”. Mitropolitul de Corfu a spus că pentru schimbarea societății actuale sunt lovite „credința ortodoxă, instituția familiei, Taina Căsătoriei, trecutul istoric și […]