Noul președinte al Braziliei: „Dumnezeu este deasupra tuturor”

2245

Jair Bolsonaro, candidatul platformei social liberale, a câștigat categoric alegerile prezidențiale din Brazilia, obținând 55,2% dintre voturile exprimate, față de doar 44,8%, cât a reușit contracandidatul său, Fernando Haddad, informează BBC.

Bolsonaro, fost ofițer al Armatei Braziliei, a câștigat alegerile cu promisiunea de a eradica corupția și de a scădea nivelurile mari ale infracționalității din țară.
ImunoMedica

Imediat după victorie, noul președinte a spus că Guvernul său va fi „un apărător al democrației și al Constituției: Aceasta nu este promisiunea unui partid, nici cuvântul unui om. Este un jurământ în fața lui Dumnezeu”.

În timpul campaniei electorale, Bolsonaro și-a atras sprijinul comunităților creștine din Brazilia, după ce s-a poziționat ferm împotriva legalizării avortului, dar și a căsătoriilor între persoane de același sex.

De confesiune romano-catolică, Bolsonaro a reușit să câștige simpatia creștinilor evanghelici, care formează aproape 30% din populație, după ce a criticat politica vechiului regim de a distribui „truse gay” în școli.

De altfel, Bolsonaro este un critic acerb al homosexualității, acesta declarând în 2011 că ar prefera ca „fiul său să moară într-un accident de mașină decât să fie homosexual”.

Bolsonaro se declară admirator al Președintelui SUA, Donald Trump și a spus că va căuta o alianță cu SUA și cu Israel.

Declarațiile sale, de cele mai multe ori incorecte politic, l-au adus în confruntare cu oponenții, iar în timpul campaniei electorale a fost chiar înjunghiat.

Într-un discurs din 2017, Bolsonaro a spus că „Dumnezeu este deasupra tuturor. Nu există un asemenea concept de stat secular. Statul este creștin și minoritățile vor trebui să se schimbe, dacă pot”.

În ceea ce privește economia, Bolsonaro se declară adeptul debirocratizării, a privatizării unora dintre companiile de stat - cu excepția celor pe care el le consideră, strategice -, și al reducerii intervenționismului statului.

sursa activenews.ro


Articole postate de același autor
1679

Duminica a XVIII-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În duminica a XVIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. Alături de Întâistătător s-au rugat PS Ioan, Episcp de Soroca, Vicar mitropolitan și Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, clericii Catedralei și Prot. mitr. Ioan Gherbovețchi, Protopopul parohiilor din Portugalia a Eparhiei de […]