Tradiția continuă: Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în Sâmbăta Mare și va ajunge în fiecare parohie

1097

Speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor. De aceea, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, însă cu normele de protecție necesare.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară la Aeroportul Internaţional Chișinău.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce alese mulțumiri companiei Air Moldova pentru suportul misiunii de aducere a Luminii Sfinte în Republica Moldova.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
946

Acatist la Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț – izvor de nădejde în vremuri de cumpănă

În dimineața zilei de vineri, 25 septembrie 2020, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a citit Acatistul la Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău, având alături pe părintele secretar mitropolitan și eclesiarh […]


Foto