,,Toate sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos”

1766

Prezentarea valorilor religios-morale ale Bisericii într-o formă atractivă datorită progresului tehnic contemporan, poate transforma noile tehnologii informaționale într-o metodă modernă de pastorație, facilitând transmiterea mesajului evanghelic.

Pe 29 septembrie ,,Centrul de zi pentru copii și tineri” al bisericii Intrarea Maicii Domnului din comuna Ulmu, raionul Ialoveni a organizat o masă rotundă cu tema ,,Tinerii în fața noilor tehnologii informaționale”.

În cadrul acestui eveniment, organizat de protoiereul Petru Pisica, au participat atât copii de la Centru, cât și alți invitați: părintele Vasile Ciobanu, protoiereul mitrofor și parohul bisericii Sf. Ierarh Nicolae din comuna Costești, directoarea gimnaziului din localitate, Nina Rusu, șefa instituției medicale, Georgeta Corcodeli,  asistenta socială, Aurica Mariniuc și alții.

Preacucernicul părinte Vasile a venit cu unele soluții în scopul cultivării sufletelor a acelor tineri care sunt în mare parte otrăviți de noile tehnologii informaționale.

,,Cu referire la noile tehnologii, pot spune că rugăciunea este un sms către Creatorul nostru, care ne ține legat de izvorul vieții și care ar trebui să fie cât mai des expediat de către tinerii noștri. Internetul este un mijloc de informare foarte eficient în cazul în care știi să filtrezi informația. Precum spune și Sf. Apostol Pavel: ,,Toate-mi sunt îngăduite, dar nu toate-mi sunt de folos”. Astfel, prin intermediul internetului se poate cunoaște și învățătura de credință, de cele duhovnicești și nu doar acele pagini prăpăstioase, care Doamne ferește să fie accesate” , a menționat părintele.

  Medicul de familie din localitate, Georgeta Corcodeli a explicat copiilor riscurile la care este supus organismul lor în cazul dependenței de noile tehnologii informaționale.

Astfel, medicul a menționat, că printre efectele negative ale dependenței de calculator se enumeră apariția tulburărilor de vedere, obezitatea, afectarea articulațiilor și depresia. Toate aceste afecțiuni au fost explicate amănunțit tinerilor care au fost îndrumați să nu folosească tehologiile digitale în exces.

Vrednicul părintele Petru Pisica nădăjduiește cu desăvârșire că această masă rotundă se va extinde și va da naștere unei campanii de informare.

Spre sfârșitul discuției toți invitații au îndemnat copii prezenți să utilizeze noile tehnologii informaționale cât mai eficient și să țină cont de anumite limite rezonabile.

 

A consemnat Maria Cucuta-Rujină


Articole postate de același autor
7637

Ai fi vreun sfânt?

Un farmacist din oraşul Victoria se duce la Părintele Teofil – îi prieten şi cu mine farmacistul – şi-mi zice: „Părinte Ghelasie, no, dacă mă tot duc în fiecare duminică şi mă spovedesc, la un moment dat nu mai aveam ce să mai zic. Mă tot gândeam: Ce să mai zic? Ce să mai mărturisesc? […]