ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la prima din anul 2020 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

587

Miercuri, 11 martie 2020, în sala de ședințe a Sfântului Sinod din reședința Patriarhală și Sinodală de la mănăstirea „Sfântul Daniel” din orașul Moscova, sub președinția Preafericirii Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a condus prima din anul 2020 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cadrul întrunirii a fost adoptată Declarația Sfântului Sinod în legătură cu răspîndirea infecției coronavirus (COVID 19).

Membrii Sfântului Sinod au făcut bilanțul activităților și evenimentelor din ultimul trimestru și au adoptat o serie de hotărâri ce țin de viața eclesială.

Hotărârile Sinodului a fost comentate de către președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media V.R. Legoida.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/


Articole postate de același autor
6364

Utilizarea psalmilor la rugăciunile particulare este foarte importantă

Psalmii reprezintă, alături de imnografie, o componentă însemnată în cultului ortodox. Toate slujbele au în alcătuirea lor Psalmi sau stihuri alese din Psalmi. Fără îndoială, Psalmii sunt o moștenire din cultul Vechiului Testament. Ei reprezentau și atunci conținutul rugăciunii și al laudei pe care poporul lui Israel le aducea lui Dumnezeu. De la început au […]


Foto