ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la prima din anul 2020 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

207

Miercuri, 11 martie 2020, în sala de ședințe a Sfântului Sinod din reședința Patriarhală și Sinodală de la mănăstirea „Sfântul Daniel” din orașul Moscova, sub președinția Preafericirii Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a condus prima din anul 2020 ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La lucrările înaltului for a participat, în calitate de membru permanent, ÎPS Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cadrul întrunirii a fost adoptată Declarația Sfântului Sinod în legătură cu răspîndirea infecției coronavirus (COVID 19).

Membrii Sfântului Sinod au făcut bilanțul activităților și evenimentelor din ultimul trimestru și au adoptat o serie de hotărâri ce țin de viața eclesială.

Hotărârile Sinodului a fost comentate de către președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media V.R. Legoida.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/


Articole postate de același autor
10020

De ce atâta lume nu ţine post?

De ce atâta lume nu ţine post ?, vă întrebaţi. Fiindcă nu cunoaşte roadele postului. Instituţiile sanitare din ţara noastră ar trebui să prescrie postul la fel cum o face Biserica Ortodoxă, deoarece roadele postului sunt mari şi minunate nu numai din punctul de vedere duhovnicesc, ci şi din cel trupesc. Ca dovadă vi s-ar […]