Tinerilor – îndrăzniți!

2435

Am intrat în Săptămâna Tineretului Ortodox (3-9 aprilie 2017).

Câteva zile încercăm să fim mai aproape de tinerii însetați de Hristos, dar și de orice suflare tânără care este în căutare, e derutată sau se confruntă cu diverse probleme sufletești.

Nu credem că e corect să fim alături de tineri doar în aceste zile. Preocuparea noastră ar trebui să fie zi de zi o plugărie duhovnicească pentru creșterea și educarea creștinească a noii generații.

Dragi tineri,

Vreau să știți că ne sunteți cei mai dragi.

În primul rând, pentru că sunteți frumoși la chip și la suflet;

În al doilea, pentru că aveți poftă de viață curată;

În al treilea, că munciți pentru a deveni personalități;

Vă mai trebuie ceva – să vă încredeți mai mult în Dumnezeu și să înmulțiți dragostea creștinească!

Acestea să le râvniți în viață și nu veți regreta!

Să depunem toate eforturile pentru a depăși ispitele și căderile tinereții. Să ne înarmăm prin post și rugăciune pentru a rezista tuturor provocărilor tinereții.

Incercați să vă implicați cu ce vă stă în putere pentru a-I sluji lui Dumnezeu prin aproapele. Incercați să deveniți prieteni ai lui Hristos  și nu veți fi trădați, dezamagiți, răniți... niciodată!

Cu arhierești binecuvântări,

VLADIMIR,

Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
    Articole postate de același autor
    1004

    În Duminica a II-a după Paşti, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea “Sf. Cneaz Vladimir” din localitatea natală, comuna Colencăuți

    În Duminica a II-a după Paşti (a Sfântului Apostol Toma), Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a liturghisit la Mănăstirea “Sf. Cneaz Vladimir” din localitatea natală, comuna Colencăuți, raionul Hotin din regiunea Cernăuți. Cea de-a doua Duminică după Sfintele Paști, din punct de vedere liturgic, este înscrisă în calendar sub apelativul de […]