„Nu fă ceea ce face toată lumea, fii unic în felul tău”. Tabăra bucuriei din cadrul bisericii USM

629

Peste 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani au ales să petreacă câteva zile la Tabăra bucuriei  organizată de biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM în perioada 10-15 iunie. Tabăra din acest an este la a treia ediție. 

Echipa formată din șase voluntari, coordonată de preotul-paroh Octavian Moșin, implementează în decursul acestor zile de tabără un program variat de activități și jocuri, special concepute pentru a atrage și dezvolta creativitatea și educația copiilor.

 În fiecare zi, copiii au parte de o masă caldă, apă şi dulciuri, oferite cu generozitate de capela universitară. 

În cadrul activităților de tabără se numără ateliere de handmade și creație, comunicare, pictură, copiii au ocazia să  învețe lucruri frumoase și sa petreacă timpul cu folos, să se bucure de pelerinaje și excursii.

La această tabără copiii au posibilitatea să descopere noi sensuri ale vieții, să îmbine utilul cu plăcutul, să se bucure de vacanță creând şi învăţând. Un copil care a trăit experiența participării la o asemenea tabără, va trăi altfel valorile prieteniei, a lucrului în echipă, a responsabilității, ceea ce va lăsa în sufletul său o bucurie a implicării și descoperirii adevăratelor valori ale vieții. 

Tabăra din acest an se desfășoară cu genericul "Nu fă ceea ce face toată lumea, fii unic în felul tău", oferindu-le copiilor posibilitatea să descopere că există distracție fără gadget-uri, că un joc cu prietenii la aer liber aduce mult mai multă bucurie, iar fiecare copil se simte împlinit şi fericit cu adevărat atunci când este în comuniune cu ceilalţi, când poate descoperi bogăția darurilor cu care l-a înzestrat Dumnezeu, valorificându-le alături de semenii săi. 

Părintele Teofil Părăian spunea: "Tinerii, prin structura lor, prin năzuinţele lor, prin felul de a se angaja în anumite acţiuni, sunt mai aproape de fericire, sunt mai aproape de realizări care să le dea mulţumire şi fericire”. Noi trebuie doar să-i ajutăm să descopere acele fapte care îi vor ajuta să trăiască în bucurie și credință, în nădejde, deschidere și dragoste unul față de altul. 

A consemnat Natalia Lozan


Articole postate de același autor
1875

Sfînta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Alexandru Nevski” din Ungheni

 Duminică, 14 august 2016, la începutul postului Adormirii Maicii Domnului, cînd prăznuim scoaterea cinstitului lemn al Cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci şi pe cei 7 fraţi Macabei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni.     Alături de Ierarh au coliturghisit soburul […]