Actualitate

În fotografie: Reparația în biserica din Zberoaia e în toi

Pentru o zi – voluntar în loc de primar

2627

Primarul de Zberoaia, Dinu Guțuțui a decis să lase treburile primăriei pentru o zi și să devină voluntar.

L-am surprins la biserica din sat, îmbrăcat în haine de muncitor, alături de alți 12 bărbați din sat, în frunte cu parohul bisericii, Ioan Țușcă. Cu toții se chinuiau de zori să scoată poadeaua veche din lăcașul sfînt.

La biserică începuse reparația.

”Am venit să dau și eu o mînă de ajutor muncitorilor de aici, pentru că biserica este locașul prin care vom trece odată și odată cu toții”, ne-a spus edilul, subliniind, totodată, că biserica este unul dintre cele mai de preț obiective din sat, care trebuie păstrată pentru generațiile viitoare.

Dînsul a mai spus că a decis să dedice o zi de muncă bisericii, pentru că se pricepe la construcții. Are o experiență în acest domeniu, pe care a acumulat-o la munci în străinătate. ”Dacă tot am cunoștințe în domeniu, de ce să nu le aplic măcar din cînd în cînd și în practică?”, a făcut o remarcă.

Lucrările de reparație la biserică au început la inițiativa enoriașilor. Tot ei au fost cei care au adunat, mînă de la mînă, circa 40 de mii de lei pentru materialele de construcție. Și tot ei vor fi cei care vor veni aici, rînd pe rînd, toată vara, benevol și necondiționat, să ofere cîte o zi de muncă la biserică. Primarul de Zberoaia, se pare, a decis să fie primul în acest sens și să dea un exemplu demn de urmat pentru ceilalți locuitori ai satului.

”Ne-am propus să scoatem podeaua veche din lemn, care era putredă deja, iar în locul ei să construim o podea nouă, din teracotă, sub care vom instala un sistem de încălzire”, a explicat Dinu Guțuțui, exprimîndu-și speranța că pînă la toamnă lucrările vor fi finalizate.

Biserica ”Sf. Irh. Nicolae” din Zberoaia a fost întemeiată în anul 1924. Anual, de Sf. Irh. Nicolae, 22 mai, se sărbătorește și hramul satului, nu doar al bisericii.

sursa expresul.com


Articole Asemănătoare
102

De ce există în Biserică interdicția de a intra femeile în Sfântul Altar?

Interdicţia nu e ca numai femeia să nu intre în Sfântul Altar. Interdicţia este ca nimeni în afară de preot să nu intre în Sfântul Altar. Şi nu e interdicţie, este un sfat. De multe ori în viaţă ca preot slujitor ţi se întâmplă să vezi ridicându-se, arcuindu-se masa de la Sfântul Altar şi cupola Bisericii […]

Articole postate de același autor
17955

Pr. Constantin Necula: Postul înseamnă întâlnirea cu foamea după Dumnezeu. Ne-am cam pierdut dorul după Dumnezeu. Suntem fii risipitori, slugi la porcii stăpânilor lumii acesteia

A posti nu înseamnă a flămânzi fără rost, a alerga după victorii nutriţioniste ieftine. Există mai multe tipuri de postitori. Suntem într-o lume care crede că orice efort către Dumnezeu trebuie amendat cu ironii ieftine. De aceea cred că acum, mai mult ca oricând, postirea e un act de mărturisire. Este gestul de cordialitate cu […]