Slujire liturgică arhierească în parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești

365

Joi, 23 iulie 2020, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești.

Ierarhul a fost întâmpinat de către prot. Iurie MEDVEȚCHI, secretarul Protopopiatului Florești, preotul Ciprian COVALCIUC, parohul bisericii și preoții prezenți.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului, părintele Ciprian COVALCIUC a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

După Sfânta Liturghie, arhiereul vicar împreună cu slujitorii Protopopiatului au săvârșit panihidă la mormântul protoiereului mitrofor Ioan BÎRLĂDEANU, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice.

Părintele Ioan a slujit Sfintei Biserici timp de 35 de ani, după ce a absolvit Seminarul Teologic din Odessa.

La această slujbă au participat rude, enoriași, fii și fiice duhovnicești ai regretatului părinte.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
177

Mitropolitul Vladimir a oficiat a doua parte a Canonului cel Mare la Catedrala Mitropolitană

Marți seara, 16 martie 2021, în a doua zi a Postului Sfintelor Paști, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Ierarhul a fost înconjurat de […]