Slujire liturgică arhierească în parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești

1070

Joi, 23 iulie 2020, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești.

Ierarhul a fost întâmpinat de către prot. Iurie MEDVEȚCHI, secretarul Protopopiatului Florești, preotul Ciprian COVALCIUC, parohul bisericii și preoții prezenți.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului, părintele Ciprian COVALCIUC a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

După Sfânta Liturghie, arhiereul vicar împreună cu slujitorii Protopopiatului au săvârșit panihidă la mormântul protoiereului mitrofor Ioan BÎRLĂDEANU, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice.

Părintele Ioan a slujit Sfintei Biserici timp de 35 de ani, după ce a absolvit Seminarul Teologic din Odessa.

La această slujbă au participat rude, enoriași, fii și fiice duhovnicești ai regretatului părinte.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
492

Duminica a patra din Sfântul și Marele Post, cinstită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

Pe 3 aprilie 2022, în a patra Duminică din Postul Mare, numită Duminica Sfântului Cuvios Ioan Scăraru, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. În dimineața zilei Înaltpreasfinţia Sa, a fost întâmpinat de soborul slujitorilor şi credincioșii prezenți. În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu slujitorii și credincioșii prezenți […]


Foto