Slujire Arhierească în Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Păruceni, r. Nisporeni

2029

Luni, 11 decembrie 2017, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfîntul Cuvios Mucenic Ștefan și pe Sfîntul Sfințit Mucenic Serafim, la solicitarea creștinilor din satul Păruceni, raionul Nisporeni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta Liturghie în biserica din localitate cu hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

În dimineața zilei Preasfinţia Sa, a fost întîmpinat călduros de Protopopul Raionului Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI, soborul de preoți, candidatul la hirotonire în treapta de preot, Diaconul Andrei RUSU şi creștinii din localitate.

Alături de Ierarh au coliturghisit un sobor ales de preoți și diaconi, printre care, Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Protopopul Raionului Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI.

După citirea pericopei evangelice cu binecuvîntarea Preasfinţiei SaleProtoiereul Ioan BORŞ, parohul bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului” din satul Cristești, raionul Nisporeni, a explicat credincioșilor sensul evangheliei de astăzi, rostind şi un cuvînt de învăţătură din viaţa sfinţilor prăznuiţi astăzi în special din viaţa sfîntului sfințit Mc. Serafim Ciciagov: „ Noi toți suntem oameni și nu se poate ca marea vieții să nu scoată la suprafață lucrurile rele și ca mizeria să nu dea pe afară și astfel să se curețe adâncurile unei stihii întregi. Tu însă să fii numai cu Hristos, unicul Adevăr și unica Iubire, căci cu El totul este minunat, totul pe înțeles, totul aste curat și liniștito

După cîntarea imnului Herovic, fiul părintelui Gheorghe fost paroh al acestei biserici, Diaconul Andrei RUSU, a fost hirotonit de către Chiriarh, în treapta de preot.

    După oficierea Sfintei Liturghii, Ierarhul însoțit de soborul de preoți și diaconi slujitori au săvîrșit Panahida pentru cei adormiț, pentru sufletul pururea pomenitului Protoiereu Mitrofor Gheorghe RUSU, fost paroh al bisericii.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
4648

Degeaba eşti în pace cu toată lumea, dacă nu ai linişte în casa ta!

Unei familii cunoscută mie i s-a întâmplat următorul lucru: Soţia era însărcinată în ultimele luni. Odată, venind soţul de la muncă şi fiind obosit, s-a culcat. După câteva minute, soţia l-a trezit ca să o ajute la ceva. Atunci el s-a înfuriat că l-a trezit din somn şi a împins-o cu violenţă. Ea a căzut […]


Foto