Slujbă Arhierească în parohia satului Trebisăuți

1046

Credincioșii parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Trebisăuți, raionul Briceni, în frunte cu părintele paroh, preotul Valentin Lupanciuc, au primit în ziua de sîmbătă, 30 octombrie 2021, cu multă bucurie duhovnicească vizita Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni. Evenimentul a fost marcat de oficierea Sfintei și Dmnezeieștii Liturghii, la care a participat un sobor mare de preoți și diaconi și numeroși credincioși.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu, pentru toate eforturile depuse la împodobirea bisericii și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, care va trebui să preia și să păstreze, ca pe o comoară de mult preț, moștenirea creștină și mîntuitoare a înaintașilor noștri.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1470

39 de orfani refugiați din regiunea Odesa sunt găzduiți la așezământul Părintelui Tănase de la Valea Plopului

Un grup format din 39 de copii din regiunea Odesa este găzduit la așezământul Părintelui Tănase de la Valea Plopului. Părintele Nicolae Tănase, prin cele două case de tip familial nou înființate în cadrul Asociației Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” și, respectiv, în cadrul Asociației Pro Vita „Născuți și nenăscuți”, și-a deschis brațele pentru acești copii, […]