Slujbă Arhierească în parohia satului Trebisăuți

492

Credincioșii parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Trebisăuți, raionul Briceni, în frunte cu părintele paroh, preotul Valentin Lupanciuc, au primit în ziua de sîmbătă, 30 octombrie 2021, cu multă bucurie duhovnicească vizita Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni. Evenimentul a fost marcat de oficierea Sfintei și Dmnezeieștii Liturghii, la care a participat un sobor mare de preoți și diaconi și numeroși credincioși.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu, pentru toate eforturile depuse la împodobirea bisericii și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, care va trebui să preia și să păstreze, ca pe o comoară de mult preț, moștenirea creștină și mîntuitoare a înaintașilor noștri.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
503

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit sfințirea prestolului bisericii din s. Zorile, r. Orhei

În duminica a X-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sf. Treime” din s. Zorile, r. Orhei. În dimineața zilei, Mitropolitul Moldovei a fost întâmpinat în fața bisericii de către părintele protopop de Orhei, Prot. mitr. Iulian Rață și un sobor de preoți și […]


Foto